Toată lumea ştie că anual în Olanda se desfăşoară un festival al lalelelor. Anul acesta evenimentul a fost lansat pe 24 martie și va dura până la data de 15 mai.  Sigur aţi văzut pe internet fotografii sau videoclipuri cu frumoasele flori plantate în straturi care se întind pe sute de metri.

Pentru cei care sunt interesati de cifre, să spunem că este cea mai mare grădină de flori în aer liber: fermierii au grijă de peste 7 milioane de bulbi de lalele, aranjaţi în funcţie de soi şi culoare pe o suprafaţă totală de 32 de hectare. O mare parte dintre bulbi ajung la export, lalelele fiind unul dintre produsele simbol ale Olandei.

Văzute de sus, ca în acest video, câmpurile colorate cu lalele îți taie respirația.

Olanda, pe care mulți istorici o consideră ca fiind prima țară complet capitalistă din lume, este și mai cunoscută pentru câmpurile ei vaste cu lalele. Olandezii au un adevărat cult pentru această floare, iar la sfârșitul primăverii pot fi văzute peste tot.

În același timp, Olanda este și un exportator important de lalele. Florile ajung și la noi.

Sursa: digi24.ro

Trăim vremuri grele și îți aducem informații vitale oră de oră. Ajută-ne să rezistăm. Fii alături de jurnalismul de calitate și noi te vom răsplăti cu cele mai noi știri! Donează pe Patreon ca să putem continua activitatea portalului mediatic ea.md.

Distribuie articolul: