Un controlor din Chișinău a devenit viral pe internet datorită atitudinii sale pline de amabilitate și optimism. Situația a survenit atunci când un tânăr a decis să plătească călătoria cu o mulțime de monede mici, iar controlorul nu l-a respins, ci a acceptat monedele, subliniind că acestea sunt tot bani.

Din imaginile trimise la redacția Știri.md prin intermediul opțiunii “Adaugă o știre”, putem vedea cum un tânăr intră în troleibuz și îi întinde taxatorului o mână plină de monede mici, de 5, 10 și 25 de bani.

Acesta, văzând atâția bănuți, a râs în hohote și a întrebat tânărul: „De unde i-ai strâns?”, la care acesta i-a răspuns: „De acasă”. 

Chiar și așa, bărbatul a acceptat bănuții, susținând că „banii sunt bani”. Mai mult, acesta nici nu i-a numărat, având încredere în tânăr.

Iar la final taxatorul a mai adăugat că: „Dacă era taxatoarea, ți-i arunca”, și a râs din nou.

Conform legislației în vigoare din Republica Moldova, este important de menționat că vânzătorii sunt obligați să accepte toate mijloacele legale de plată, inclusiv bancnotele de 500 de lei și 1.000 de lei.

În situația în care vânzătorul nu poate furniza rest din bancnote de 500 de lei sau 1.000 de lei, acesta trebuie să ofere clientului opțiunea de a returna produsele achiziționate sau de a opta pentru altă modalitate de plată, cum ar fi cardul bancar sau transferul bancar.

Distribuie articolul: