Dubai, cel mai mare oraș din Emiratele Arabe Unite, a fost inundat de ploi abundente, fenomen neobișnuit în această regiune. Conform Meduza, mai multe străzi și primele etaje ale unor clădiri au fost acoperite cu apă.

Precipitațiile în Dubai au debutat în noaptea de marți, 16 aprilie. Numeroase străzi au fost inundate, iar unele mașini au rămas blocate pe drumuri, scrie  newsmaker.md. 

Autoritățile țării au îndemnat locuitorii să nu-și părăsească casele. Instituțiile guvernamentale, școlile, universitățile activează de la distanță. Mai multe companii private le-au urmat exemplul. A fost întreruptă circulația transportului în comun. Și metroul activează cu întreruperi, una dintre stații a fost inundată. Toate meciurile viitoare din Campionatul de fotbal din Emiratele Arabe Unite au fost anulate.

Aeroportul Internațional Dubai, unul dintre cele mai mari hub-uri aeriene din lume, a încetat să primească zboruri pe 16 aprilie „până când situația meteorologică se va îmbunătăți”. Zborurile sunt redirecționate către Aeroportul Abu Dhabi din apropiere. Multe companii aeriene și-au anulat zborurile către și dinspre Dubai, lăsând mii de pasageri blocați în aeroport.

Primele etaje ale multor clădiri au fost inundate. Printre acestea se numără și Dubai Mall, unul dintre cele mai mari centre comerciale din lume. Aici, pe lângă inundații, s-au spart țevi.

Se așteaptă ca, în total într-o zi și jumătate, până la 150 de milimetri de precipitații să cadă în Dubai – aproximativ o dată și jumătate mai mult decât norma anuală. Aversele sunt de așteptat să se încheie miercuri, 17 aprilie.

Distribuie articolul: