Un incident neobișnuit a fost gestionat de angajații Detașamentului de Salvatori și Pompieri Ciocana, după ce un șarpe a fost observat pătrunzând sub caroseria unui automobil parcat.

Trecătorii au surprins momentul când șarpele se îndrepta spre o parcare din Ciocana și s-a strecurat sub caroseria unui automobil.

Unul dintre trecători a alertat salvatorii, după ce a văzut reptila căuta adăpost sub un vehicul staționat în parcarea unui magazin alimentar de pe strada Mircea cel Bătrân din Chișinău. Incidentul a avut loc în seara zilei de 14 aprilie, iar apelul la numărul de urgență 112 a fost înregistrat la ora 18:44. Proprietarul mașinii a fost informat despre situația neașteptată de către martorul care a așteptat la fața locului.

Operațiunea de extragere a șarpelui a durat aproximativ o oră, fiind vorba despre un exemplar de Dolichophis caspius, o specie de șarpe neveninos cu burta galbenă. În urma intervenției, șarpele a fost eliberat nevătămat într-o zonă forestieră adecvată, asigurându-se astfel că reptila nu va reprezenta un pericol pentru oameni sau pentru ea însăși.

Distribuie articolul: