Maestrul Nicolae Botgros, care a împlinit ieri 71 de ani, a fost sărbătorit într-un mod special de către colegii de breaslă și prieteni la Palatul Național „Nicolae Sulac”. Din imaginile capturate de echipa TV8, se remarcă prezența celor mai apropiați colaboratori de-a lungul timpului, membrii orchestrei, fiul Corneliu și nepotul Cristian.

Pentru a primi oaspeții într-un mod rafinat, a fost aranjată o masă bogată cu mâncăruri alese și băuturi fine, iar pentru a completa atmosfera festivă, maestrul a avut parte și de un tort special.

Nicolae Botgros s-a născut în 1953 în satul Badicul Moldovenesc, raionul Cahul, într-o familie de lăutari. A studiat la Școala de Arte din Soroca și la Conservatorul din Chișinău. El este în fruntea Orchestei „Lăutarii” din anul 1978, iar de atunci a fost aplaudat și ovaționat în zeci de țări ale lumii.

De-a lungul timpului, Nicolae Botgros s-a ales cu numeroase premii valoroase. În 1982, Nicolae Botgros a primit titlul de Artist Emerit, în 1988 – cel de Artist al Poporului, iar în 1993 a fost decorat cu „Ordinul Republicii”.

Distribuie articolul: