Doi pui de leu african au fost observați într-o plimbare pe terenuri publice din raionul Ștefan Vodă. Imaginile au fost distribuite pe o rețea de socializare, iar Ion Bulmaga, șeful Inspectoratului pentru Protecția Mediului (IPM), afirmă că instituția a luat inițiativa de a investiga acest caz.

Conform declarației șefului IPM, au fost solicitate de la Agenția de Mediu copii ale documentelor care confirmă înregistrarea unei colecții zoologice.

Inspectoratul pentru Protecția Mediului s-a autosesizat pe marginea imaginilor video apărute în media online, referitoare la primblarea a doua exemplare de leu african pe terenurile publice din raionul Ștefan Vodă!

Au fost solicitate de la Agenția de mediu copia actelor care atestă înregistrarea unei colecții zoologice pentru a vedea legalitatea acestor acțiuni, iar dacă cineva chiar și având toate actele în regulă, crede că poate așa pur și simplu să primble animale sălbatice pe terenurile publice, se greșește foarte tare, acest lucru fiind nimic altceva, decât sfidarea normelor legale”, a scris Ion Bulmaga pe Facebook.

Distribuie articolul: