Voluntarii „Cetățeni pentru Europa” au ajuns în satul Burlăceni din raionul Cahul, unde au discutat cu localnicii despre importanța referendumului din 20 octombrie și informațiile false despre UE care circulă frecvent în spațiul public.

Primarul localității, Lidia Carpenco, a subliniat importanța întâlnirilor organizate de „Cetățeni pentru Europa”.

A mai rămas foarte puțin timp până pe 20 octombrie și nu toată lumea este informată. Circulă foarte multe informații false. De aceea, cred că este necesar să avem aceste întâlniri, astfel încât oamenii să poată face alegerea corectă, a declarat Lidia Carpenco.

Voluntarii au subliniat avantajele aderării la Uniunea Europeană, explicând care sunt schimbările spre bine. Adrian Ursachi, voluntar „Cetățeni pentru Europa”, a evidențiat că „cel mai mare și cel mai important avantaj este că vin fonduri europene, ceea ce schimbă cu mult viața fiecărui om”.

La rândul său, jurnalistul Mihail Sirkeli a declarat că avantajele sunt evidente.

Un standard înalt de viață, un nivel înalt de protecție socială, în domeniul securității, sănătății, educației. Câte avantaje veți doriți, atâtea veți găsi, a spus Mihail Sirkeli.

Mihai Nisteriuc, un alt jurnalist prezent la întâlnire, a afirmat:

Uniunea Europeană este în primul rând cel mai dezvoltat bloc economic la nivel mondial, care ne susține. Are o atitudine prietenoasă față de noi și vedem sprijinul Uniunii Europene în aproape toate domeniile: educație, medicină, infrastructură. Drept urmare, cu cât suntem mai aproape de Uniunea Europeană, cu atât suntem mai buni în aceste domenii.

Voluntarii „Cetățeni pentru Europa” au îndemnat localnicii să participe la referendumul din 20 octombrie:

Să mergem și să decidem. Indiferent de răspuns. Principalul e că am ajuns, am făcut alegerea și aceasta schimbă multe, a spus Adrian Ursachi.

Pe 20 octombrie, la referendumul privind aderare Republicii Moldova la UE, noi trebuie să facem o alegere. O alegere care va determina viitorul nostru pentru 20-30 de ani înainte, a mai adăugat Mihai Nisteriuc.

Precizăm că, pe parcursul săptămânii trecute, voluntarii „Cetățeni pentru Europa” au mai mers în orașul Cantemir, în satele Hănășeni și Porumbești din raionul Cantemir, în satele Roșu, Moscovei, Găvănoasa, Pelinei și Colibași din raionul Cahul, precum și în comuna Chișcăreni și satul Heciul Nou din raionul Sîngerei.

Prin acest efort de dialog direct cu comunitățile, inițiativa civică „Cetățeni pentru Europa” dorește să creeze o platformă de informare corectă și să contribuie la luarea unor decizii informate, bazate pe fapte, nu pe dezinformări sau frici nefondate.

Distribuie articolul: