Alexandru Comerzan a suferit pierderi de sute de mii de euro și s-a confruntat cu datorii considerabile. A relatat despre cum a investit toți banii pe care îi avea în deschiderea unui restaurant în Italia.

 

În emisiunea Titania Podcast,, bucătarul a dezvăluit că totul s-a derulat după ce a fost trădat de un prieten italian în care punea o încredere considerabilă.

Cea mai mare problemă a mea este că eu foarte tare apropii oamenii de mine și prea mare încredere am în ei. În fine, dacă nu se întâmpla chestia asta eu nu veneam acasă. (…) Se închide o ușă, pe moment suferi extraordinar de mult și îți este obijduitor, dar viața te pune acolo unde trebuie”, a spus Comerzan.

Întrebat de prezentatoare dacă a realizat de la început că a fost înșelat, Alexandru a replicat: „La vârsta de 23-24 de ani, ce să observ eu…”

Aveam vreo doi lei în buzunar, banii de la nuntă, mama mi-a mai dat un apartament, casa de la Orhei a socrilor, pe care tot am vândut-o șis-au strâns bani, eu nu am luat credite. (…) Mi-am luat restaurant. Am dat 60.000 de euro, după care la investiții, în total peste 130.000 de euro”, a povestit Comerzan.

El a subliniat că, de fapt, nu a achiziționat un restaurant, ci un club privat, precizând că doar asociațiile private aveau drept de acces, iar publicul nu. Cu toate acestea, această afacere i-a adus mai multe pierderi, și în cele din urmă, Alexandru a optat să vândă clubul la un preț simbolic și să se întoarcă în Republica Moldova.

Eu am o problemă foarte mare, eu tac, tac și când bufnesc – tai. Așa a fost și cu restaurantul, l-am ținut mult și în două zile l-am vândut. Eu cu an înainte de a vinde restaurantul, am avut o propunere de 120.000 de euro și nu l-am vândut, dar peste un an l-am vândut cu 15.000 de euro. Eu când ajung la un moment dat și spun că e gata, păi e gata. Nici banii nu mă interesează, nu sunt în stare să judec rațional. Vreau să scap, am scăpat, am vândut, marți eram la notar și vineri în Moldova”, a spus bucătarul.

După întoarcerea sa acasă, Comerzan a fost nevoit să locuiască în chirie, afirmând că este “singurul moldovean care s-a întors acasă din străinătate cu datorii”.

Vă reamintim că Alexandru Comerzan a devenit cunoscut după ce a câștigat competiția culinară “Chefi la cuțite” în 2019. Se bucură de o carieră de succes în domeniul gastronomiei și este mândru de restaurantele pe care le-a deschis.

Distribuie articolul: