Andrei Bolocan, cunoscut pentru emisiunea sa de umor “Lumina” și ca coprezentator al emisiunii online “Internetu’ Grăiește,” a contactat compozitorul Eugen Doga pentru a discuta despre subiectul publicității care a stârnit discuții în comunitățile online de-a lungul mai multor zile. Unii utilizatori nu au fost surprinși că un artist se implică în publicitate, în timp ce alții au fost indignați, considerând că acest lucru nu se potrivește imaginii unui maestru.

Am dat de Eugen Doga la telefon. El acum e în România, la Iași. Este internat și se recuperează într-un spital. Vorbește mai greu, dar zice că se simte bine. Săptămâna viitoare revine la Chișinău. Nu i-am furat mult timp, dar în câteva minute am aflat că: 1. Eugen Doga nu știa ce filmează cei de la Basarabia-Nord. 2. Eugen Doga nu știa când și ce fel de produs video vor distribui cei de la Basarabia-Nord. 3. Eugen Doga nu are timp, resurse și cunoștințe să țină cont de toți cei care se dau pe lângă el să guste din gloria și imaginea unui artist”, a scris Andrei Bolocan, atașând și un video cu o frântură de discuție.

„Bănuiala mea rezonabilă e că Basarabia Nord a prins în plasă un om care nu este foarte atent la oferte de colaborare. Eugen Doga nu are un Media-Kit în format PDF și o echipă de PR care să-l sfătuiască unde și când să apară în public. Fie că-i vorba de o publicitate comercială sau una electorală (salut, Vanea Cebanea!; n.r. Ion Ceban, primarul capitalei). Da iată Combinatul de Carne are oameni care se pricep la comunicare. Combinatul de Carne are bugete pentru asta. Și în plus ei sunt un biznis. Biznisu’ vrea în primul rând profit. Pentru asta oamenii înguști de la „Nord” au zavernit (n.r. învelit) o bucată de gunoi rușinos pe pagina lor de facebook, au trimis cringe-uiala și la TV, și și-au adunat like-uri și vizibilitate. De bun-simț, bun-gust și respect față de un om care nu are cum să spună NU la ceva ce nu cunoaște și nu înțelege în întregime – Combinatul de Carne a uitat. Așa iese?”, a continuat el.

După scurt timp după postarea acelui video, Andrei a fost telefonat de fiica maestrului cu cerința de a șterge video, motivând aceasta că ea decide pentru Eugen Doga unde și cum se filmează. Ce spune mai departe Andrei?

Până în prezent, Combinatul “Basarabia Nord” nu a emis nicio reacție oficială. Publicitatea cu Eugen Doga continuă să fie difuzată la televizor și online.

 

Distribuie articolul: