Victorie importantă pentru Meghan Markle. Ducesa a câștigat procesul împotriva publicației britanice Mail on Sunday care publicase acum doi ani fragmente dintr-o scrisoare privată adresată tatălui ei. Aceasta solicită despăgubiri pentru utilizarea abuzivă a informațiilor private, încălcarea drepturilor de autor și încălcarea Legii privind protecția datelor din 2018.

Judecătorul a decis că „dezvăluirile au fost în mod vădit excesive și, prin urmare, ilegale” și că nu ar exista „nicio perspectivă că o hotărâre diferită va fi adoptată după un proces”, scrie libertatea.ro cu citare CNN.

Meghan a mulțumit echipei sale juridice, familiei și susținătorilor, adăugând: „Toți pierdem atunci când dezinformarea vinde mai mult decât adevărul, când exploatarea morală vinde mai mult decât decența și când companiile își creează modelul de afaceri pentru a profita de durerea oamenilor”, a transmis aceasta. O altă audiere pentru a decide aspectele legate de caz și pentru a descrie următorii pași va avea loc pe 2 martie, însă judecata sumară înseamnă că aspectele de confidențialitate ale cazului au fost decise și nu vor fi puse în judecată.

Documentele depuse în numele ducesei ca parte a cazului au arătat că soțul ei, prințul Harry, a stabilit cu viitorul său socru să nu mai vorbească presei înainte de nuntă.

În scrisoarea de cinci pagini, adresată tatălui său în 2019, Meghan scria: „Mi-ai zdrobit inima în milioane de bucăți. Cu inima întristată îți scriu aceste rânduri pentru că nu înțeleg de ce ai ales acest drum și nu-ți dai seama câtă durere provoci. Acțiunile tale mi-au zdrobit inima în milioane de bucăți – nu numai pentru că ai provocat o durere care nu era necesară, ci pentru că ai ales să nu spui adevărul și te-ai lăsat manipulat, lucru pe care nu-l pot înțelege”.

Meghan solicită despăgubiri pentru utilizarea abuzivă a informațiilor private, încălcarea drepturilor de autor și încălcarea Legii privind protecția datelor din 2018.