Jucătoarea norvegiană Ada Hegerberg (Olympique Lyon), în vârstă de 23 de ani, a câştigat prima ediţie a Balonului de Aur în fotbalul feminin, luni, la Grand Palais de la Paris, scrie Agora.md.


Celelalte jucătoare nominalizate au fost: Lucy Bronze (Lyon), Pernille Harder (Wolfsburg), Amandine Henry (Lyon), Lindsay Horan (Portland), Sam Kerr (Chicago), Fran Kirby (Chelsea), Saki Kumagai (Lyon), Dzsenifer Marozsan (Lyon), Amel Majri (Lyon), Marta (Orlando), Lieke Martens (Barcelone), Megan Rapinoe (Seattle), Wendie Renard (Lyon) şi Christine Sinclair (Portland).

Prezentatorul evenimentului, Martin Solveig, a comis o gafă de zile mari în momentul în care i-a cerut sportivei să facă “twerk”.

Hegerberg, care a câștigat titlul cu Lyon și UEFA Champions League, reușind să înscrie în finală, a fost vizibil jenată de provocarea indecentă lansată de Solveig. Fotbalista de 23 de ani a răspuns sec „Nu” și s-a întors, pregătindu-se să părăsească scena. În acel moment a apărut David Ginola, care a a invitat-o la dans, momentul stânjenitor fiind depășit rapid.

DJ-ul Martin Solveig a postat, imediat după gală, pe contul său de Twitter un mesaj în care a dezvăluit că i-a cerut scuze Adei Hegerberg.

Distribuie articolul: