Vă povesteam într-un material anterior despre un proiect fotografic inedit, realizat de talentatul Vlad Andreev. Astăzi, fotograful ne-o prezintă pe Victoria Boțan, PR manager în cadrul Asociației „MOTIVAȚIE” din Moldova, care este a doua participantă a proiectului fotografic „Dizabilitatea văzută altfel”.

Victoria Boțan:

„Dizabilitatea o am de la naștere, însă aceasta nu a constituit un impediment să mă autoperfecționez în fiecare zi. Cu timpul, am înțeles un lucru – dacă vrei să ai succes, trebuie să te respecți și să ai ocupația care îți aduce plăcere. Eu m-am regăsit în jurnalism. Pe parcurs, am avut noroc să cunosc mulți oameni interesanți, care m-au susținut și m-au încurajat să cresc. Chiar și acei oameni care nu m-au acceptat, mi-au dat o lecție de viață și m-au ajutat să evoluez.

victoria botan

Acum singurul om cu care mă compar și față de care vreau să fiu mai bună, sunt eu în trecut. Dizabilitatea e un profesor dur, dar el m-a învățat multe lucruri: despre mine, despre oameni, despre toleranță și respect.

botan 9

Sunt o fire creativă. Îmi place muzica, filmele bune, practic activ înotul. Timpul meu liber îl petrec de regulă cu prietenii.

Visez să trăiesc într-o societate în care cultura, respectul și toleranța vor fi mereu pe locul întâi. Atunci când merg pe stradă, aș vrea să fiu percepută în primul rând ca femeie, nu persoană cu dizabilități. Iar accesibilitatea să fie o normă generală implementată în practică, nu doar scrisă pe hârtie, valabilă absolut pentru toate categoriile de persoane, indiferent de vârstă, gen, statut social sau ocupație”.