Când ești stresat, task-urile de la locul de muncă nu se mai termină, problemele personale nu încetează să apară, cu siguranță sexul nu mai este o prioritate pentru tine. Dacă observi că dorința de a face sex se diminuează tot mai mult, cel mai probabil trebuie să iei în calcul ajustarea stilului de viață și a relației pe care o ai cu sportul. 

Există mulți factori care pot influența libidoul, iar sportul este unul dintre aceștia. Mișcarea cu moderație este asociată unui libidou crescut, dar și sportul făcut în exces poate afecta apetitul sexual, potrivit csid.ro.

Relația dintre sport și viață sexuală

Atât lipsa sportului, cât și prezența lui în viața ta îți pot afecta viața sexuală. În principiu, sportul te ajută să reduci nivelul de stres și să-ți îmbunătățești sănătatea mintală, stima de sine și alegerile pe care le faci în privința stilului de viață.

Pe de altă parte, factorii psihologici influențează hormonii și interesul pe care-l ai pentru sex. Prezența testosteronului, de exemplu, duce la creșterea libidoului. Cercetările arată că persoanele active au un libidou mai crescut comparativ cu persoanele sedentare.

Problema este că și sportul în exces poate afecta libidoul, mai exact, atunci când te antrenezi prea mult și nu faci pauze ca musculatura să se refacă. Astfel apar oboseala prelungită, schimbările de dispoziție, senzațiile de stres și agitație, pierderea apetitului, lipsa unui somn de calitate și febra musculară.

Distribuie articolul: