Povești ca cea a Gabriellei Cernolev ne trezesc certitudinea că e păcat și mare nebunie să nu te lași în mrejile inimii - doar ea dă de știre ce place sufletului și unde se simte mai bine. Acum câțiva ani, în timp ce studia la FRIȘPA, râvnea la Tărâmul Făgăduinței. Nu a durat mult și s-a văzut peste ocean, unde a trebuit să își asculte din nou bătăile inimii și să acceadă în marea industrie a frumuseții. Nu este o exagerare faptul că astăzi, Gabriella e unul dintre cei mai cotați esteticieni și makeup artiști în rândul femeilor de la Boston. Ne-a uimit istoria și mai ales talentul său. „Începutul nu e ușor, dar străinătatea îți oferă oportunitatea să faci ceea ce îți place, nu ceea ce prezice societatea. Aici, viața îți oferă o a doua șansă”, spune eroina acestui interviu.

Gabriella, permite-ne să începem acest interviu de la rădăcinile şi motivația ta de a explora necunoscutul din industria frumuseții.

20170721_214627[1]Înspirația mea vine încă din copilărie. Întotdeauna am fost îndrăgostită de frumos. Pe atunci, frumosul îl găseam în recitări expresive de poezii eminesciene, ori în îngânări de cântece cu o „galbenă gutuie” și  o „seară albastră”, sau în dansuri, care nu lipseau de la nici o sărbătoare din familia noastră.

În anii adolscenței, nu lipseam de la nici un concert de la Palatul Național. În școală, eram organizatoarea principală a activităților extra-școlare, a seratelor sau concertelor de sărbători.

După absolvirea liceului, chiar mă gândeam să-mi fac studiile la Academia de Arte.

DSC_4780-2_copy[1]

Hotarele ne impun să realizăm acest interviu la distanță. Dezvăluie-ne istoria stabilirii tale peste ocean. Ai simțit că păşeşti pe Tărâmul Făgăduinței?

Viața ne aruncă acolo unde crede ea că ne va fi mai bine. Și uite că anume așa s-a întâmplat și la mine. Pe când eram studentă la USM, la Faculatea de Relații Internaționale, Științe Politice și Administrative, am văzut acest anunț pentru plecare în SUA.

La început eram foarte sceptică. Nu aveam Google pe atunci, să fac cercetările necesare. Însă am riscat, am plecat și am aterizat pe plajele cu nisip alb ca neaua ale Floridei. Inițial, gândul a fost că plec doar pentru un an, doi, treiÎnsă m-am îndrăgostit de SUA din prima. Toată viața am visat să locuiesc unde nu este iarnă și este plajă. Dar aici mai sunt și oamenii: foarte primitori, buni la suflet, săritori la nevoie. Dumnezeu a fost bun cu mine și mi-a dat în cale mulți oameni cu inimă mare!

FB_IMG_1499708329110

Vorbeşte-ne despre proiectul de makeup căruia i-ai dat naştere cu propriile mâini şi azi îți poartă numele – Makeup by Gabriella C. Care este profilul femeilor care îți păşesc pragul?

Întotdeauna m-au fascinat nunțile americane. La ei, „nunta” e o industrie aparte. Totul se planifică într-un scenariu foarte minuțios și bine pus la punct. M-a inspirat mult și filmul „The Wedding Planner”, cu Jennifer Lopez. Mi-am pus gând ca într-o zi să fac și eu parte din această industrie gigantică. Am lăsat munca de oficiu și m-am înscris „full-time” la colegiu, ca să îmi urmez visul. Încet, încet acel frumos din copilăria mea s-a remodelat în altceva – în makeup și skincare. Le iubesc la fel pe ambele. Pasiunea și străduința mea au fost apreciate atunci când mi-a fost oferită diploma de onoare, cu Magna Cum Laude.

gabm_059aMi-am început cariera în diferite companii prestigioase de cosmetice, ca Clinique, Bobbi Brown, Estee Lauder, J Edwards dar și Origins, Peter Thomas Roth și mai recent Laura Mercier și Lancome. În Florida, pe plajele cu nisip alb și apă cristalină sunt multe „destination weddings” (când tinerii aleg o altă destinație, în afara orașului sau a regiunii în care ei locuiesc, ca să își celebreze ceremonia nunții. Mai aduc cu ei și toți invitații). Treptat, am cunoscut fotografi, planificatori de nunți, aranjatori, muzicieni, am intrat și eu în acea industrie la care aspiram.

Pe lângă nunți, am participat și la diferite proiecte editoriale – runway shows locale. Munca mea a fost publicată în revistele Coastal Weddings (Fall 2011, Fall 2012, Spring 2012) și Pensacola Magazine (wedding Edition 2011).

Profilul femeilor care îmi pășesc pragul?! Dorința mea e să o fac încrezătoare și relaxată pe femeia care stă pe scaunul meu profesional; să o inspir să se iubească mai mult, să îi accentuez frumusețea interioară și pe cea exterioară, pe care ea poate nici nu o observă de zi cu zi.

Recent, ți-ai dedicat efortul şi talentul unui proiect nou şi solicitant. Despre ce este vorba?

Recent, am părăsit meleagurile floridiene și am aterizat în New Egland, Massachussets, chiar lângă Boston. Și aici a trebuit să o iau iarăși de la capat. Proiectul meu nu este nou, ci este o continuare a activității mele. Am lansat o pagina nouă de web (www.MUAGabriellaC.com) și am deschis un Instagram Account (@mua_gabriella_c). Acum mai lucrez și la un blog.

FB_IMG_1500248318645[1] (1)

gabm_008qPermite-ne să aflăm ce rezultate şi culmi profesionale, colaborări te fac să te simți mândră de alegerea ta vocațională.

Îmi place ceea ce fac. E o pasiune. Asta îmi face munca mult mai ușoara. În Florida și Alabama, am muncit în calitate de Medical Esthetician cu un doctor de operații plastice. Am efectuat diferite proceduri pentru ten, gen: laser, microdermabrasion, chemical peels, etc. De asemenea, am lucrat cu creme și soluții medicale pentru a menține tenul tânăr și lipsit de riduri. Tot în regiunea dată am fost nominalizată ca și una dintre 6 cele mai bune Makeup Artiste/Esteticiene.

La fel și aici, în Boston, sunt Medical Esthetician/Technician într-un centru de CoolSculpting și în timpul liber lucrez la proiectul MUAGabriellaC.com.

Fiecare oficiu sau centru medical vine cu performanțe. Frecventez fără încetare seminare de perfecționare. Peste ani, am acumulat multe licențe și certificate, iar atunci când văd împlinit și mulțumit zâmbetul clientei mele, după ce am terminat de aplicat machiajul sau dupa ce am observant rezultatele tratamentelor faciale, anume în ecel moment mă simt mândră că am ales această vocație!

FB_IMG_1499708199711[1]

Ce recomandare legată de produsele cosmetice sau îngrijirea tenului crezi că ar trebui să ajungă la auzul tuturor femeilor contemporane?

Regulile de Aur, ce ar trebui urmate:

 1.Demachierea în fiecare seară, tonifierea, aplicarea serului și a cremei hidratante, potrivite tenului;

2.Aplicarea cremei hidratante pentru conturul ochilor, regulat, de 2 ori pe zi: seara și dimineața;

 3.În fiecare dimineață, (fie ploaie sau ninsoare), aplicăm crema de protecție solară SPF30.

20524370_10156355128254688_82562328_o

Cine sunt oamenii cărora ai dori să le mulțumeşti pentru sprijin? Ai modele feminine care te inspiră?

Cu această ocazie, vreau să aduc mulțumiri familei mele, surorilor și prietenilor mei, care îmi dau curaj și mă îndrumă mereu să pășesc cu inima și să fac ceea ce îmi place.

Mă închin în fața mămicii mele, care a fost și continuă să fie inspirația mea, pentru că este o femeie puternică și curajoasă, care mă susține și îmi este alături.

Idolul meu este Jennifer Lopez și din experiența ei am învățat multe: să fiu puternică, independentă, să nu mă tem de uși închise, să merg cu perseverență în continuare, până realizez ce am în gând. Asta implementez și în educația și dezvoltarea personalității fiului meu. Tot ceea ce fac, fac cu el în gând. Când va crește mare, să fie mândru de mama lui.

20524506_10211272066732356_2035538078_o

Un secret legat de frumusețe şi altul – de Time Management, din uzul Gabriellei Cernolev…

Secretul frumuseții, pentru mine, este să fiu autentică. Sunt eu, sunt reală, sunt sinceră în tot ceea ce fac. Chiar și atunci când încep aplicarea makeup-ului, cer de la clientele mele să fie sincere și cu mine, să îmi zică ce le place și ce nu, ca în final să rămână mulțumite de serviciile mele.

Time management?! Încerc să jonglez viața personală cu cea profesională prin multa muncă, certitudine și „never, never, never give up” la visurile și planurile pe care le am. Îmi plac provocările și nu mă las până când nu obțin ceea ce vreau.

DSC_9649Te rugăm să laşi un mesaj pentru toate femeile din diasporă, care sunt în criză de identitate sau nu au curajul să îşi urmeze talentul.

Eu cred că femeile din diasporă sunt foarte puternice. De ce anume ele? Pentru că viața lor se împarte în „până” și „după”.

Curajul de a începe o nouă viață undeva, printre străini, e de admirat! Începutul nu e ușor, dar străinătatea îți oferă oportunitatea să faci ceea ce îți place, nu ceea ce prezice societatea. Aici, viața îți oferă o a doua șansă.

Dragile mele, vă doresc mult curaj, multă răbdare, putere, încredere și multă frumusețe în jurul vostru, care să vă inspire optimism în tot ceea ce faceți!

gabm_041a

Foto: Arhiva personală, Makeup by Gabriella CMUAGabriellaC.com