Peste 70 de mii de urmăritori și peste două milioane de like-uri pe TikTok pentru filmulețe despre feminism și egalitate. Mai exact, e vorba de contul unui băiat de 17 ani din Chișinău. Victor Leka reușește să impresioneze tinerii prin materialele video în care abordează subiecte ce țin de lupta cu stereotipurile de gen, notează Agora

Tânărul spune că întodeauna a fost deranjat de stereotipurile de gen, iar pandemia i-a oferit timpul necesar pentru a face ceva pentru comunitate în acest sens. Pentru asta a ales contul său de TikTok.

„Încă din copilărie înțelegeam și susțineam toleranța și feminismul. Deja la școală observam atitudinea incorectă a băieților față de fete, care se manifesta prin hărțuire, iar acest lucru nu-mi plăcea. De asemenea, observam foarte multe stereotipuri de gen, atât în ​​ceea ce privește femeile, cât și bărbații, de exemplu că bărbații nu au voie să plângă sau că femeile nu pot șofa bine. Desigur că nu eram de acord cu stereotipurile respective, așadar am decis să cercetez aprofundat acest subiect și să aflu mai multe informații.

De la începutul acestui an, inclusiv din motiv că s-au impus măsuri de carantină, am avut mai mult timp pentru a citi cărți, găsi resurse informaționale, comunica cu prietenii mei și înțelege unele aspecte. A început să-mi placă din ce în ce mai mult acest subiect și am decis să-mi dedic pagina pe TikTok egalității de gen și toleranței. Încerc să prezint informațiile într-un mod binevoitor, astfel încât toată lumea să înțeleagă că nu am o atitudine agresivă și că doresc tuturor binele”, povestește Victor.

Astăzi, contul său are peste 70 de mii de urmăritori și peste două milioane de like-uri. 

„Desigur că au existat oameni care nu erau de acord cu mine și chiar m-am confruntat cu ură din partea lor. Publicul meu a crescut brusc și nu mă așteptam atât la un sprijin atât de mare din partea abonaților, cât și la atât de multă ură. De la început eram foarte afectat de aceste lucruri, ba chiar am fost amenințat și calomniat. Mai apoi am început să comunic cu bloggeri mai experimentați care m-au susținut și m-au încurajat să mă merg înainte indiferent de situație. Apoi am reușit chiar, prin intermediul discuțiilor, să influențez schimbarea părerii negative ale unor interlocutori spre bine, discuțiile având un final pașnic.

În prezent, urmăritorii mei sunt din țările CSI, 90% sunt femei și fete, iar majoritatea au între 13 și 20 de ani. Publicul meu din Moldova la fel este în creștere, în prezent ajungând la peste 2.000 de persoane”, mai spune vloggerul.

În viitor, tânărul planifică să adune mai mulți bloggeri care creează conținut de acest fel pentru a extinde publicul și pentru a promova, în masă, mesaje sociale privind egalitatea și toleranța.