Atenție șoferi! Vești bune pentru transportatori și călători! Rândurile de la vama Leușeni de pe sensul de intrare în R. Moldova se vor reduce. Potrivit știri.md, la vamă au fost deschise încă cinci piste noi de control. 

De asemenea, pentru fluidizarea traficului vor fi implicați mai mulți funcționari vamali și polițiști de frontieră. Conform datelor statistice, anume punctul de trecere a frontierei Leușeni este cel mai solicitat și înregistrează cel mai mare număr de traversări ale frontierei de stat. Astfel, de la 1 iunie 2022 și până la ziua de ieri au fost consemnate circa 800 mii de traversări persoane. Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, numărul a crescut cu peste 200 mii de treceri ale frontierei. La fel, numărul s-a majorat cu aproximativ 8% în comparație cu perioada similară a anului 2019, înainte de pandemie.În aceeași ordine de idei, Serviciul Vamal al Republicii Moldova și Poliţia de Frontieră întreprind toate măsurile menite să contribuie la fluidizarea traficului transfrontalier și anume:

  •   suplimentarea numărului de angajați și asigurarea cu tehnică specială de control;
  •   redirecționarea traficului pe pistele disponibile pe sensul opus de deplasare, adică procedura „REVERS”;
  •   schimbul reciproc de date și informații privind fluxul de călători și mijloace de transport;
  •   redirecționarea fluxului și recomandarea pentru călători de a alege cele mai apropiate puncte de trecere a frontierei, cum ar fi Costești, Cahul sau Lipcani etc.
  •   folosirea la maxim a infrastructurii punctelor de trecere (disponibilitatea tuturor pistelor de control);
  •   schimbul reciproc de date și informații privind fluxul de călători și mijloace de transport;
  •   intensificarea relațiilor de conlucrare cu autoritățile de frontieră și vamale ale statelor vecine, pentru a sincroniza acțiunile ce țin de traversarea frontierei de stat.

Sursa: știri.md

Distribuie articolul: