Deputata partidului Șor, Marina Tauber a rămas fără imunitate de deputat. Faptul se întâmplă după ce deputații au aprobat cererea procurorului general Ion Munteanu. Astfel, Marina Tauber poate fi arestată și trimisă în judecată în baza a trei cauze penale.

Parlamentul de la Chișinău a aprobat prima cerere a Procuraturii Generale, cu privire la ridicarea imunității pe faptul săvârșirii infracțiunii acceptarea cu bună știință ființarea concurentului electoral din partea unui grup criminal în perioada campaniei electorale pentru funcția de primar al municipiului Bălți.

Totodată, Marina Tauber este învinuită că a acceptat finanțarea campaniei electorale din partea unui grup criminal în perioada electorală. Tot ea, deputata Marina Tauber, ar fi falsificat nouă rapoarte financiare, înregistrate ulterior la Comisia Electorală Centrală. Deputata ar fi cheltuit în campania electorală peste nouă milioane lei în timp ce plafonul stabilit de CEC pentru fiecare concurent electoral era de 749 mii lei.

Ultima dată, Marina Tauber a rămas fără imunitate la 21 iulie 2022. Majoritatea deputaților din Parlamentul R. Moldova au susținut solicitările procurorului general interimar, Dumitru Robu, de ridicare a imunității Marinei Tauber. Prima cerere a primit votul „pentru” a 58 de deputați. Iar cea de-a doua solicitare a adunat 57 de voturi în susținere, acestea venind inclusiv din partea fracțiunii Partidul „Șor”.

Distribuie articolul: