Şoferii pot relua circulaţia începând de vineri dimineaţa pe Transfăgărăşan, între Bâlea Lac (judeţul Sibiu) şi Piscul Negru (judeţul Argeş), însă doar în timpul zilei, a anunţat Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov printr-un comunicat de presă, relatează Agerpres.

 

„De pe 7 iunie, începând cu ora 07,00, se deschide circulaţia pe Transfăgărăşan, inclusiv în zona alpină, cuprinsă între Bâlea Cascadă (SB) şi Piscul Negru (AG). Precizăm că circulaţia va fi permisă doar pe timpul zilei, între orele 07,00 – 21,00, iar în cazul unor fenomene meteorologice nefavorabile drumul va fi închis temporar până când vremea va permite redeschiderea drumului în condiţii de siguranţă”, au arătat cei de la DRDP Braşov.

Potrivit sursei citate, cei care circulă pe Transfăgărăşan trebuie să fie atenţi la urşi, pentru că aceştia apar tot mai des pe şosea.

„De asemenea, vă recomandăm să circulaţi cu atenţie, mai ales având în vedere că anul acesta a crescut numărul urşilor care se deplasează şi chiar staţionează pe partea carosabilă”, este sfatul DRDP Braşov.

Turiştii mai pot parcurge şi cu telecabina distanţa dintre Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac.

Transfăgărăşanul este închis circulaţiei rutiere în sezonul rece, din cauza pericolului de avalanşe, dar şi a stratului foarte mare de zăpadă de pe şosea.

 

Distribuie articolul: