Vara e timpul perfect pentru vacanțe: plajă și mult soare. Nu trebuie să uităm însă că pielea are nevoie de o atenție sporită în toată această perioadă.

Iată care sunt recomandările dermatologilor pentru o piele perfectă pe timp de vară:

1. Protecția solară are prioritate

Ai mai auzit asta și merită să o repetăm: folosirea produselor de protecție solară este obligatorie în orice anotimp, cu atât mai mult vara, cand nivelul razelor UV este  ridicat.

„Începe rutina de îngrijire a pielii în fiecare dimineață prin aplicarea unei creme cu SPF. Exista diferite modalitati de replicare a protectiei solare, care ar trebui repetată la fiecare doua ore”, declară medicul dermatolog Tiffany Libby pentru mindbodygreen.com.

2. Nu uita să exfoliezi pielea

„Multe persoane evită exfolierea pielii în lunile de iarnă pentru că poate usca pielea, dar pe masură ce vremea se încălzește și umiditatea crește, putem tolera mai bine acizii și alte ingrediente active mai puternice”, declarat medicul dermatolog.

3. Alege produse cu formulă lejeră

Caâd afară este foarte cald, ultimul lucru pe care ți-l dorești este să simți că fondul de ten se topește pe față. Dermatologul recomandă să înlocuiești cremele grase cu unele de tip gel sau să alegi doar un ser cu acid hialuronic pe care să-l folosești sub produsul cu SPF.

4. Include vitamina C în rutina de îngrijire

Este important să incluzi un antioxidant aplicat topic, precum vitamina C, în rutina ta de îngrijire a pielii pe timp de vară.

„Razele UV sunt responsabile pentru 90% din îmbătrânirea apărută la nivelul pielii. Folosirea antioxidanților adaugă un nou strat de protecție și ajută la prevenirea și tratarea pigmentării apărute în lunile de vară”, conchide specialista.

5. Alege o loțiune delicată pentru spălarea tenului

Din moment ce îți vei spăla tenul mai des pe timpul verii, din cauza transpirației sau a excesului de sebum, alege o loțiune delicată pentru spălare. Un astfel de produs va îndepărta murdăria, păstrând pielea suplă și hidratată.

Citește mai mult pe andreearaicu.