Vara anul 2023 – perioada care trebuie să rămână de neuitat în viața fiecăruia. Vacanțele, persoanele dragi revăzute, plecările la țară și desigur nunta. Un moment unic în viață. Uite că anume vara anului 2023 este perioada celor mai frumoase nunți, iar atunci când vorbim de nuntă, nu putem uita de accesorii, și, mai exact, de inelele de logodnă. 

Căsătoria este acel moment pe care orice tânăra femeie, dar și bărbat îl așteaptă. Deși se spune că domnii sunt cei care amână cel mai mult această celebrare, oricum ei sunt și cei care au cele mai mari emoții, dar și treburi. De obicei, ei aleg cele mai frumoase accesorii pentru viitoarea lor mireasă, nu-i așa? 

Nunta este importantă! De asemenea, actul în sine este o tradiție deosebit de veche. Iar una dintre cele mai frumoase tradiții a unei nunți este alegerea inelelor de logodnă. Totuși, misiunea de a găsi un inel de logodnă este foarte dificilă, ba chiar imposibilă pentru unii. De aceea, îți venim în ajutor. 

Găsirea unui inel de logodnă necesită o mare atenție și grijă. În general, orice accesoriu ales pentru o femeie necesită timp, pentru că bijuteriile reprezintă frumusețea, dar și șarmul unei femei. Anume bijuteriile pot face ca femeia să se simtă unică și specială

Așadar, de ce să ții cont atunci când alegi inelul de logodnă? 

Stilul inelului de logodnă

Inelul de logodnă este bijuteria care va fi purtată în fiecare zi. De aceea, stilul lui este foarte important. Iar cei de la jewelry.ro, țin cont de fiecare detaliu de pe orice inel de aur.

Inelul de aur pentru logodnă trebuie să fie confortabil, dar și stilat. 

Inelul de logodnă trebuie să fie elegant

Femeile iubesc bijuteriile clasice, iar un inel de logodnă elegant va fi perfect pentru ea. Pietrele bine alese de pe inel, strălucirea și o culoare de un roz deschis nu vor lăsa nicio femeie fără atenție. 

Inele de logodnă cu motive inspirate de natură 

Foarte des întâlnim femei care sunt pur și simplu îndrăgostite de tot ce înseamnă natură. De aceea un inel de logodnă inspirat de elementele din mediul înconjurător vor fi perfecte. 

Claritatea, tăietura, culoarea, originalitatea, caratele sunt elementele cheie pentru orice tip de bijuterii.

Semnificațiile inelului de logodnă

Femeia care purta un inel de logodnă valoros era o femeie cu prestanță, datorită eleganței și rafinamentului pe care îl oferă o bijuterie de valoare. Însă, inelul nu a fost dintotdeauna doar un act de iubire. Iată o cronologie a principalelor semnificații ale inelului de logodnă.

Egiptenii dăruiau inele de logodnă pentru a-și arăta avuția. Această tradiție a fost dusă mai departe până în zilele noastre când domnii se întrec în a demonstra amploarea iubirii pentru femeia aleasă dăruind cel mai prețios inel de logodnă. Un astfel de accesoriu a devenit din ce în ce mai popular întrucât, pentru ei, cercul era un simbol al infinitului, o poartă către lumi necunoscute. Tot egiptenii au fost cei care purtau inelele pe al patrulea deget de pe mâna stângă, deoarece ziceau că acolo se află vena iubirii, care duce direct la inimă.

Mai târziu, romanii au dat altă semnificație inelului de logodnă. Acesta indica despre femeia ce-l purta că se află într-o relație cu un bărbat, fapt care nu-i permitea să aibă o relație cu altă persoană. După căsătorie, femeia primea două inele: unul din aur pe care îl purta în public, și altul din fier pe care îl purta pentru a face treburile casnice.

În Evul Mediu, aceste bijuterii cu diamante erau considerate o promisiune de căsătorie. Acest lucru arăta faptul că cei doi urmau să formeze o viață împreună. Astfel, împiedica căsătoria unei femei cu mai multe persoane. Așa a apărut termenul de „logodnă”

Acum că cunoașteți și istoria acestor bijuterii. Voi ce inele de logodnă veți alege pentru nuntă? 

Distribuie articolul: