În fiecare dimineață aleargă cât mai repede la serviciu și se întoarce cât mai repede acasă, prin asta ne-a convins Ministrul Mediului, Valeriu Munteanu că familia este cea mai realizarea, care-i va rămâne mereu drept sprijin. Au reușit să-și stabilească anumite valori în acasă, iar asta aduce o mai multă armonie. Pentru că este tată a patru fetițe, Valeriu Munteanu știe care-i rolul femeii în societate.

Greu reușesc să le mulțumesc cu atenție pe fetițele mele. Din punctul meu de vedere, comunicarea este esențială, e absolut necesară pentru ca o familie să funcționeze.

Petrec timpul cu fetițele mele din fugă din păcate. Uneori reușesc să valorific weekend-urile. Și asta înseamnă cel mult o zi, ori sâmbătă, ori duminică.

Sprijinul soției este esențial pentru mine. Noi cu soția ne-am cunoscut la facultate. Eram studenți în România și am parcurs toate etapele împreună. Când a trebuit să devin primar, când am intrat în Parlament și acum la minister – de fiecare dată eram conștient că orele petrecute alături de soția mea vor fi tot mai puține. Eu de fiecare dată o întrebam dacă este conștientă și dacă acceptă acest lucru și de fiecare dată a acceptat și m-a susținut.

12391133_968999413167728_1309538680269550376_n

Nu pot să-mi închipui cum funcționează niște familii în momentul în care pleci cu bucurie de acasă și te întorci cu tristețe. Eu în fiecare dimineață alerg cât mai repede la serviciu și mă întorc cât mai repede acasă. 

Susținerea și înțelegerea lucrurilor este foarte importantă. Lucrurile trebuie discutate până la epuizare, până când găsești punctul clar. În momentul în care unul dintre parteneri pleacă cu sentimentul că a fost dominat de celălalt, că i s-au impus punctul de vedere, nu a reușit să se exprime, atunci aceste lucruri generează probleme foarte mari.
12195979_901957016551246_5893193400350167034_n

Eu cu soția mea astazi, pot să spun că verbal comunicăm foarte puțin pentru ca să înțelegem ceva. Ne-am privit de două ori și am hotărât toate problemele.

Există un lucru care le lipsește moldovenilor. Când sunt tineri și există într-o relație, el e „puișor” și ea e „puișor” și toate lucrurile funcționează foarte ușor, după care, din păcate, femeia este cea care greșește. Bărbatul este, de obicei, cel care pleacă la serviciu, femeia, cea care stă acasă cu copiii. După un timp, începe să nu-i mai atraga atenție, mâine să nu-i mai zică puișor, a treia zi să existe brutalitate verbală sau fizică și se naște monstruozitate în relație.

Eu cresc patru fete și eu știu cum să le educ pentru ca ele să înțeleagă care este rolul lor în societate.

Educația este o chestie fundamentală. Noi trebuie să educăm femeile și bărbații. Noi avem o societate defectă. Totul pornește de la câteva precepte care s-au încetățenit în mentalul nostru colectiv.

230678_10151340275553617_1409356183_n

Femeia face greșeala în momentul în care, la un an sau doi de relație nu-i mai cere lui „Ion” să fie drăguț, să-i facă complimente, să discute sincer și tot așa mai departe.

Le dau un exemplu colegilor mei pe soția mea, care are patru copii, toți trebuie să fie asistați și ajutați, după care, are foarte multe activirăți, are un ONG de caritate pe care în conduce, dar calitatea pe care l-a păstrat este răbdarea.

Răbdarea este o chestie foarte importantă. Această acest calm și cumpăt este prezent la soția mea și eu îi mulțumesc pentru acest lucru.

Femeia trebuie să fie femeie. Ea nu trebuie să fie doar bucătăreasă sau privită doar sub aspect sexual. Femeia trebuie să combine toate aceste calități. Femeia nu trebuie să fie doar mamă. Ea trebuie să le combine pe toate într-o armonie cu sine, cu soțul, cu copii și societatea. Unicul lucru pe care nu trebuie să-l accepte este să cedeze din confortul său.

Noi în familie suntm un soi de roboței. Am stabilit un set de reguli foarte dure și clare, în primul rând față de noi (de părinți) și după, față de copii și restul. Trebuie să existe reguli pe care să le respecți.

Până la căsătorie am crezut că o să am doar băieți, însă Dumnezeu mi-a dat patru fete. Când s-a născut prima, la al doilea mă gâdeam să fie băiat, dar de la al treilea am vrut neapărat să fie fete. Mi-am dorit din tot sufletul pentru că este mult mai frumos și ușor. Este mult mai complicat să combini metoda de discuție dacă sunt doi băieți și două fete. În cazul nostru, persită aceeași regulă pentru toate fetele, exact același dialog.