Valentina Vidrașcu a lansat prima sa colecție inspirată din portul național românesc în anul 1999. Pe an ce trece, simbolurile costumului tradițional cum sunt ia, catrința, bundița și brâul se împletesc tot mai îndrăzneț cu accesorii și piese vestimentare moderne. Colecția primăvară-vară 2017 îți va arunca în aer imaginația. 

Așa cum ne-am obișnuit, stofele alese de celebrul designer Valentina Vidrașcu sunt vaporoase și fine.

Mătăsurile naturale au fost brodate manual și accesorizate cu pietre, mărgele și aplicații metalice. Pantalonii masivi, sarafanul parcă rupt din povești, pantalonii și rochiile din mătase sau dantelă rețin atenția.

Așa cum o dictează tendințele anului 2017, în noua colecție a designerului predomină culorile pastelate. Valentina Vidrașcu  s-a jucat cu stofe din mătase și dantelă în roz și galben pal, cu bumbacul de un marin și maro stins, apoi cu stofe de in alb sau organiza.

Piesa centrală în toată compoziția rămâne ia, despre care Valentina Vidrașcu spune:

„Ia a fost creată și cizelată timp de secole de simțul artistic al țărăncii românce. Mi-aș dori ca fiecare româncă să aibă în garderoba sa o ie, nu numai ca o formă de apartenență la tradiția și spațiul românesc, ci și ca un element de autenticitate și inedit în peisajul contemporan.”

Prețurile iilor din noua colecție sunt cuprinse între 300 și 800 euro, iar rochiile ajung să coste și 1200 euro.