De acum înainte transportarea vaccinurilor va fi mult mai sigură. Uniunea Europeană și Organizația Mondială a Sănătății (OMS) au donat Republicii Moldova 15 mașini moderne pentru facilitarea procesului de vaccinare și transportare mai sigură a vaccinurilor și diferitor consumabile. 

Automobilele vor ajuta epidemiologii să presteze servicii de vaccinare de calitate și să asigure instruiri practice de îmbunătățire a performanței în domeniul vaccinării.nPotrivit ministrei Sănătății, Ala Nemerenco, UE a alocat 3,7 milioane de lei pentru achiziționarea celor 15 mașini. 

„Mobilitatea specialiștilor din sănătate publică este un element foarte important. Vreau să mulțumesc, în primul rând, finanțatorului generos – Delegației Uniunii Europene, care ne-a oferit aceste fonduri, și OMS care s-a ocupat de procurări. Cele 15 vehicule vor fi utilizate de specialiștii responsabili de imunizare pentru supravegherea procesului de vaccinare și pentru livrarea efectivă a vaccinurilor”, a declarat Ala Nemerenco.

Cu ajutorul vehiculelor, vor fi efectuate și vizitele de supervizare și suport a procesului de vaccinare.

 

Distribuie articolul: