Compania FLYONE anunțase despre lansarea unei noi curse avia spre/din Madrid. Zborul de inaugurare va decola la data de 28 iunie 2023 și va conecta orașul Chișinău cu oraș Madrid, capitala Spaniei. Dacă tot este rută avia spre/din Madrid e timpul să-și faci planuri de vacanță în capitala Spaniei. Am găsit o listă cu 22 de locuri esențiale de văzut în Madrid (hartă + itinerarii).

Această listă cu cele mai bune locuri de văzut în Madrid vă va ajuta să vă bucurați din plin de capitala Spaniei, un oraș care, pe lângă faptul că este fascinant, se remarcă prin faptul că este un oraș care nu doarme niciodată.

Perfect pentru a te pierde pe străzile din cartierele sale cele mai pline de viață, pentru a vizita muzee, pentru a face cumpărături în centru sau pentru a te relaxa în timp ce te plimbi prin unele dintre spațiile sale verzi, Madrid este orașul ideal pentru o evadare și, de asemenea, pentru a gusta gastronomia sa excelentă, fie într-una dintre piețele sale sau făcând un traseu de tapas prin cele mai faimoase locuri ale sale.
Deși orașul oferă experiențe nesfârșite, credem că pentru a-i cunoaște principalele atracții turistice ai nevoie de între 3 și 4 zile, pe care le poți prelungi dacă vrei să faci o excursie la una dintre minunile care sunt mai aproape de el, cum ar fi precum El Escorial, Toledo sau Segovia, printre altele, multe altele.

Pe baza numărului de ori în care am călătorit la Madrid, fie pentru agrement, fie pentru muncă, după care am scris acest ghid pentru Madrid și această postare despre sfaturi pentru călătorii la Madrid, am făcut o listă cu ceea ce credem că sunt cele 22 de locuri care esențial de vizitat în Madrid. Să începem!

1. Poarta Soarelui
Comandând o ciocolată caldă delicioasă cu porras în istoricul San Ginés Chocolatería sau un napolitan de casă în La Mallorquina și apoi să mergi la Puerta del Sol, este unul dintre cele mai bune lucruri de făcut în Madrid. În această piață există mai multe puncte de interes precum statuia Ursului și Madroño (simbolul Madridului), faimosul afiș publicitar al lui Tío Pepe și statuia ecvestră a lui Carlos III, situată chiar în centru.
Deși cel mai emblematic loc din acest vast spațiu, activ 24 de ore pe zi, este Oficiul Poștal, al cărui ceas bate popularele clopote de Revelion și care se află chiar lângă el, o mică placă de granit care marchează «kilometrul 0» a Spaniei.

O modalitate excelentă de a afla despre istoria orașului și de a nu pierde nimic interesant este să rezervi gratuit acest tur gratuit al Madridului!, considerat unul dintre cele mai bune tururi gratuite din Madrid, sau acest tur privat, perfect pentru grupuri.

2. Plaza Mayor, unul dintre locurile de văzut în Madrid
Lângă Puerta del Sol, coborând pe Calle Mayor, veți ajunge în Plaza Mayor, preferata noastră și un alt dintre cele mai frumoase locuri de văzut din Madrid.
Acest frumos pătrat dreptunghiular, de 129 de metri lungime și 94 de metri lățime, este înconjurat de clădiri importante precum Casa de la Panadería și alte bijuterii precum Arco de Cuchilleros și Statuia lui Felipe al III-lea, un cadou de la Ducele de Florența.
După ce i-ai vizitat toate colțurile, te poți așeza pe una dintre terasele sale pentru a bea o băutură și a urmări agitația zilnică a turiștilor sau a mânca sandvișul tradițional cu calamari în popularul Bar La Campana.


Dacă vizita ta la Madrid este în perioada Crăciunului, nu poți rata piața de Crăciun care se află în această piață, unde, pe lângă tarabele tipice de Crăciun, poți găsi articole de glumă atât de caracteristice acestor date în capitala Spaniei.

3. Piața San Miguel
Situat chiar în centru, Mercado de San Miguel este un punct de întâlnire pentru iubitorii de gastronomie bună și una dintre cele mai emblematice piețe de vizitat din Madrid.
Această piață acoperită se caracterizează prin arhitectura sa fantastică din fier și prin cele peste 30 de tarabe care vă permit să încercați multe dintre produsele și mâncărurile tipice spaniole, cum ar fi șunca iberică, fructele de mare din Galicia sau brânzeturile Manchego, toate de cea mai înaltă calitate.

Deși poți merge să mănânci la prânz, cel mai obișnuit este să mergi la tapas la amurg când este mai multă atmosferă.

4. Piața Vilei
La ieșirea din piață puteți face o plimbare pe străzile din ceea ce este cunoscut sub numele de Madrid de los Austrias, în care se remarcă frumoasa Plaza de la Villa.
Această piață este unul dintre puținele colțuri ale orașului care își păstrează aspectul medieval cu mai multe clădiri care amintesc de acea vreme, precum Casa y Torre de Lujanes și Casa de la Villa, care a fost sediul Primăriei și adăpostește Mariblanca, una dintre icoanele orașului. Alte puncte interesante din această zonă sunt Plaza de Santa Cruz, Plaza de San Ginés și Calle del Espejo, cea mai îngustă din oraș.

O modalitate bună de a afla despre istoria Madridului de los Austrias este să rezervați acest tur ghidat sau acest tur uimitor al misterelor.

5. Catedrala Almudena
Continuând pe Calle Mayor veți ajunge la Catedrala Almudena, considerată cea mai importantă clădire religioasă de văzut din Madrid.
Construit pe rămășițele unei vechi moschei și a primei catedrale care a fost sfințită în afara Romei în 1993 de către Papa Ioan Paul al II-lea, acest templu închinat Fecioarei Maria se remarcă din exterior prin cupola enormă, în timp ce vitraliile din interiorul creează o atmosferă magică.


Înainte de a părăsi catedrala, vă recomandăm să urcați până la dom, care are o platformă de unde veți obține priveliști excelente ale împrejurimilor.

Program de vizitare: zilnic de la 9:00 la 20:30.

 

6. Palatul Regal, unul dintre locurile de vizitat din Madrid
Chiar în fața Catedralei Almudena, în Plaza de la Armería, se află intrarea în Palatul Regal, reședința oficială a regilor Spaniei până s-au mutat în Palatul Zarzuela și care este, de asemenea, un alt dintre cele mai bune locuri. vizita la Madrid.
Acest palat enorm, cel mai mare din Europa de Vest, este folosit în prezent pentru vizite turistice și este închis pentru ceremonii de stat și acte oficiale.Înainte sau după intrarea în complex, vă recomandăm să mergeți în Plaza de Oriente și, mai ales, la Sabatini. grădini, pentru a face fotografii bune ale palatului.
Odată înăuntru puteți vizita sălile și camerele regale luxoase, Farmacia Regală și spectaculoasa Armeria Regală, cu una dintre cele mai importante colecții din lume.

O modalitate magnifică de a afla despre istoria palatului și de a sări peste cozile lungi care se formează la intrare este să rezervați acest tur cu un ghid în spaniolă sau să luați o ofertă care include și un tur ghidat al Muzeului Prado.


Dacă preferați să vizitați pe cont propriu, vă sfătuim să vă rezervați biletul online în avans, ceea ce vă va economisi timp. Pentru mai multe informații puteți citi această postare specifică despre Palatul Regal din Madrid.

Program de vizitare: în fiecare zi de la 10:00 la 20:00 din aprilie până în septembrie, în celelalte luni se închide la 18:00.

7. Templul lui Debod
Deși este mai bine să mergeți la apus, dacă vă aflați în apropiere de Plaza de España, unul dintre cele mai bune lucruri de făcut în Madrid este să mergeți pe jos până la Templul lui Debod în aproximativ 15 minute, vă asigurăm că nu veți regreta.
Acest templu egiptean antic, vechi de peste 2.200 de ani, a fost un cadou din partea Egiptului Spaniei pentru ajutorul pe care l-a oferit la acea vreme pentru a-l salva pe Abu Simbel de la scufundarea sub apele Barajului Înalt din Aswan.
Templul lui Debod a devenit un loc frumos pentru a vă bucura de liniște și relaxare, mai ales după-amiaza târziu, când puteți vedea un apus unic.
La câțiva metri de templu, în spate, se află un punct de belvedere cu vedere la Casa de Campo, Palatul Regal și Catedrala Almudena.

8. Treptele Spaniole
Următoarea oprire a traseului prin cele mai importante locuri de văzut din Madrid va fi în Plaza de España, punctul de plecare al celebrei Gran Vía și unul dintre cele mai mari din întreaga țară.
Deși nu este cel mai frumos din oraș, merită să investești ceva timp pentru a vedea mai multe monumente și clădiri istorice precum Torre de Madrid, de 142 de metri înălțime, Casa Gallardo în stil modernist, Monumentul lui Miguel de Cervantes și clădirea Companiei Miniere Asturiene.
Nu uitați de impozantul Edificio España, unde puteți lua liftul până pe acoperișul Hotelului Riu Plaza España pentru a avea vederi panoramice impresionante de 360 ​​de grade ale întregului Madrid, în timp ce luați o băutură.

9. Gran Via din Madrid
Gran Vía este cea mai faimoasă stradă de vizitat din Madrid și o plimbare esențială pentru toți cei care vizitează orașul pentru prima dată.
Construcția sa datează de la începutul secolului al XX-lea, când au fost ridicate clădiri mari precum Grassy, ​​​​Telefónica sau Metropolis Building, una dintre preferatele noastre din oraș.
În plus, această arteră concentrează unele dintre cele mai mari centre comerciale și este, alături de strada vecină Fuencarral, una dintre preferatele localnicilor și turiștilor pentru a merge la cumpărături, deși este mai renumită pentru marile sale teatre, în care unele dintre cele mai bune lucrări și musicaluri ale momentului precum Regele Leu, pe care ne-a plăcut.
Pentru a avea cea mai bună vedere asupra Gran Vía, cu faimosul semn Schweppes în prim plan și clădirea Torre Madrid în fundal, poți urca la ultimul etaj al El Corte Inglés din Callao și să bei o băutură pe terasa acestuia.

Dacă aveți puțin timp, o modalitate bună de a explora acest lung bulevard și de a opri în principalele puncte de interes din oraș este să rezervați autobuzul turistic.

10. Cumpărături în Malasaña, unul dintre lucrurile de făcut în Madrid
Urcând pe Calle Fuencarral veți ajunge la Malasaña, un cartier alternativ și oarecum hispter, de care vă veți îndrăgosti pentru magazinele sale vintage, piețele, librăriile, teatrele independente, barurile de designer, tinerii și viața de noapte plină de viață.
Centrul nevralgic al cartierului, un punct de referință pentru mișcarea Movida Madrileña din anii 1980, este Plaza del Dos de Mayo, unde a avut loc unul dintre cele mai importante centre ale revoltei împotriva francezilor, precum și Manuela Malasaña și del Străzile Pez.
Alte piețe care merită să fie străbătute sau să bei un pahar pe terasele lor sunt La Luna și San Ildefonso, care găzduiește o piață frumoasă în care poți savura tapas.

11. Strâmb
Lângă Malasaña se află cartierul Chueca, unul dintre cartierele de referință pentru comunitatea LGBT din toată Europa și un alt dintre locurile esențiale de văzut în Madrid.
Pe lângă atmosfera grozavă și bună care se respiră la toate orele, mai ales după apusul soarelui, în acest cartier este imposibil să te plictisești datorită ofertei nesfârșite de baruri, restaurante, galerii de artă, magazine de tatuaje și chiar sex shop-uri.
Printre locurile pe care ar trebui să le includeți într-un traseu prin cartier se numără Plaza del Rey, cu Casa sa celor șapte coșuri, emblematica Plaza de Pedro Zerolo, Plaza de Santa Bárbara cu faimoasa sa fabrică de bere Santa Bárbara și Plaza de Chueca, un loc perfect pentru a bea o băutură pe una dintre terasele sale.
Acest cartier este, de asemenea, unul dintre preferatele noastre pentru a ieși la cină, deoarece are unele dintre cele mai bune restaurante pentru a mânca din Madrid, cum ar fi Kuoco 360 sau tarabele Mercado de San Antón.

O modalitate bună de a nu rata nimic din această zonă este să rezervați gratuit acest tur distractiv gratuit al Chueca și Malasaña!

12. Cercul de Arte Plastice
La capătul Gran Vía se află unul dintre cele mai bune puncte de belvedere din Madrid și preferata noastră, terasa Círculo de Bellas Artes.
Acoperișul acestui centru cultural privat, fondat în 1880 de un mic grup de artiști, este perfect pentru o băutură la apus, cu o vedere unică asupra orașului, alcătuită din clădirea Metropolis și începutul Gran Vía, precum și un alt din Cele mai recomandate locuri de văzut în Madrid.

13. Piața Cibeles
Sosirea în Plaza de Cibeles, prezidată de frumoasa Fuente de las Cibeles, locul de desfășurare a titlurilor de la Real Madrid, este un alt lucru esențial de făcut la Madrid.
Pe lângă faptul că observați de la distanță carul tras de lei al zeiței Cibeles, în acest sens giratoriu aveți mai multe clădiri de luat în considerare precum Palacio de Buenavista, care datează din 1777, Palacio de Linares, Banca Spaniei și mai presus de toate impunătorul Palacio de Cibeles, care găzduiește primăria și are pe terasa sa un punct de vedere fantastic care oferă vizite de la Parcul Retiro până la zgârie-norii din zona financiară.

Orarul Palacio Cibeles: de marți până duminică de la 10:30 la 13:30 și de la 16:00 la 19:00 (sâmbăta se închide la 21:00).

14. Puerta de Alcalá
La câțiva metri de Plaza de Cibeles, urcând pe Calle Alcalá, veți ajunge la Puerta de Alcalá, cea mai faimoasă dintre cele cinci porți regale antice care dădeau acces la oraș și un alt dintre cele mai frumoase locuri de vizitat din Madrid.
Această ușă neoclasică, care are chiar și un cântec dedicat și interpretat de Ana Belén și Víctor Manuel, are forma unui arc de triumf și prezidează Plaza de la Independencia.
Pe lângă faptul că îl vezi în timpul zilei, merită să mergi noaptea pentru a-l vedea iluminat sau pentru a rezerva acest tur de noapte, care trece prin cele mai bine iluminate monumente și clădiri din Madrid.

15. El Retiro, unul dintre parcurile de văzut în Madrid
Un alt dintre cele mai bune lucruri de făcut în Madrid este să faci o plimbare plăcută prin faimosul Parc Retiro, deconectându-te de zgomotul și stresul orașului.
În acest parc istoric veți găsi de toate, de la un imens iaz artificial, care are pe una dintre laturi Monumentul lui Alfonso al XII-lea și unde puteți închiria o mică barcă pentru o plimbare, până la frumosul Palacio de Cristal, care vă va face să cazați. îndrăgostit la prima vedere.
Pentru noi este o vizită recurentă atunci când vizităm capitala, fie că este să ne plimbăm pe potecile ei înconjurate de copaci, să alergăm puțin, să ascultăm un muzician de stradă sau pur și simplu să stăm pe o bancă pentru a respira aer curat sau a citi o carte. .
Un moment bun pentru a vizita Retiro este primăvara, când florile Rosaledei sunt în maximă splendoare sau cu culorile frumoase ale toamnei, deși dacă preferați să-l vedeți cu mai puține persoane, vă recomandăm să evitați duminica.

16. Muzeul Prado
Între Retiro și Fântâna Neptun, locul de desfășurare a titlurilor Atlético de Madrid, se află Prado, unul dintre cele mai importante muzee din lume și un alt loc esențial de văzut în Madrid.
Cu mii de lucrări interesante, printre cele mai bune lucrări de văzut la Muzeul Prado se numără Cele trei haruri de Rubens, Cavalerul cu mâna pe piept de El Greco, Maja goală și 3 mai a lui Goya la Madrid, Grădina pământească a lui El Bosco. Delicii și capodopera lui Velázquez, Las Meninas.
Cea mai bună modalitate de a vizita muzeul este să rezervați acest tur ghidat cu un expert în artă și istorie care vă va permite să învățați istoria pieselor principale și cu care veți sări peste cozile. Dacă nu doriți să faceți un tur ghidat, vă recomandăm să rezervați acest bilet în avans pentru a evita cozile și la același preț ca la casa de bilete.

Program de vizitare: de luni până sâmbătă de la 10:00 la 20:00; duminica se inchide la ora 19.00.
17. Cartierul literar

Barrio de las Letras, inima literară a orașului și unde au trăit mari scriitori precum Cervantes, Quevedo și Lope de Vega în timpul Epocii de Aur spaniole, este un alt punct turistic important din Madrid.
Un traseu prin cartier ar trebui să înceapă în centrul său nervos, Plaza de Santa Ana, iar de acolo să se piardă pe străzile sale pietonale precum Huertas, Cervantes sau Lope de Vega și să se oprească la cele mai tradiționale taverne ale sale precum Los Gatos, Casa Alberto. sau Maceiras din Galicia, perfectă pentru o tapa însoțită de o bere sau puțin vin.
Alte puncte interesante din cartier sunt Mănăstirea Trinitarilor Descalzi din San Ildefonso, unde a fost înmormântat Cervantes, Plaza Jacinto Benavente, Congresul Deputaților, Bazilica Jesús de Medinacili sau Plaza del Ángel, care are faimoasa Café Central.

Pentru a afla despre istoria acestui cartier și curiozitățile sale, nu este nimic mai bun decât să rezervați acest tur gratuit al Cervantes sau acesta al Epocii de Aur.

18. Reina Sofia, unul dintre muzeele de vizitat din Madrid
Vă puteți încheia plimbarea prin Barrio de las Letras din interiorul Muzeului Reina Sofía, unul dintre cele mai bune muzee din Madrid și un alt dintre cele mai interesante locuri de văzut din Madrid.
Cu peste 4 milioane de vizitatori pe an, acest muzeu are lucrări grozave ale lui Dalí și Miró, printre mulți alți artiști, deși nimic nu-i umbrește bijuteria, Guernica lui Picasso, una dintre marile capodopere din istoria picturii.
Pentru a înțelege acest tablou și altele din muzeu, vă sfătuim să rezervați acest tur ghidat în limba spaniolă cu un expert sau să luați această ofertă care include și o vizită la Prado. Dacă doriți să vizitați muzeul pe cont propriu, puteți rezerva biletul online.

Program de vizitare: de luni până sâmbătă de la 10:00 la 21:00 (închis marți) și duminică, de la 10:00 la 19:00. Intrare liberă în ultima oră și duminica de la ora 13:30.

19. Alte muzee din Madrid
Pe lângă Muzeele Prado și Reina Sofia, există și alte muzee care merită văzute în Madrid, cum ar fi:

Muzeul Thyssen-Bornemisza: situat în incinta Palatului Villahermosa, adăpostește o colecție importantă cu lucrări ale marilor maeștri precum Van Eyck, Van Gogh și Caravaggio. Puteți rezerva biletul pe această pagină sau acest tur ghidat.
Muzeul Național de Arheologie: fondat de Isabel a II-a în 1867, puteți trece în revistă istoria Spaniei cu piese valoroase precum Doamna din Elche, cele șase coroane ale Tezaurului din Guarrazar și Statuia Liviei, printre multe altele.
Muzeul Sorolla: situat într-un frumos conac în stil andaluz, această casă-muzeu conține lucrări și obiecte personale ale pictorului Joaquín Sorolla.
Muzeul Naval: situat în Casa de los Consejos, în încăperile acestui muzeu veți găsi numeroase obiecte precum o hartă de navigație din anul 1500 care corespund istoriei navale spaniole și care îi vor încânta pe tineri și pe bătrâni.

20. Latina
Unul dintre cartierele noastre preferate de vizitat în Madrid, fie pentru cină, fie pentru o ultimă băutură, este La Latina.
Acest cartier istoric, în special în jurul străzii pitorești Cava Baja, se umple de o atmosferă bună la apus în numeroasele sale taverne, baruri și restaurante tradiționale, cum ar fi Casa Lucio și faimoasele sale ouă sparte.
Pe lângă vizitarea lui noaptea, acest cartier merită vizitat și ziua, trecând prin strada Cava Alta, Piața San Andrés, Piața Puerta de los Moros, Piața Cebada, Biserica San Pedro el Viejo și Plaza de la. Paja, care are frumoasa Jardín del Príncipe de Anglona.

Acest tur gratuit al Lavapiés și La Latina vă va permite să aflați mai multe despre idiosincraziile și elementele esențiale ale acestor două cartiere vechi.

21. Stadionul Santiago Bernabeu
Vizitarea stadionului Santiago Bernabéu, cu peste un milion de vizitatori pe an și care găzduiește una dintre cele mai faimoase echipe de fotbal din lume, este un alt lucru de făcut la Madrid.
Pe acest stadion, care va atinge o capacitate de 82.000 de spectatori la finalizarea lucrărilor în 2023, inclusiv un acoperiș și o iarbă retractabilă, joacă acasă echipa premiată Real Madrid Club de Fútbol, ​​care a avut de-a lungul timpului vedete ale acestui sport. istoria sa, precum Di Stéfano, Beckham, Zidane sau Cristiano Ronaldo printre mulți alții.
Deși vizitele în spații precum terenul, vestiarul sau sala de presă au fost limitate din cauza lucrărilor, merită să intri pentru a vizita muzeul și a vedea Liga Campionilor 14. Puteți rezerva în avans turul stadionului de pe această pagină.
Pentru a ajunge la stadion, situat pe îndepărtata Avenida de Concha Espina, trebuie să luați metroul pe linia 10 și să coborâți la stația Santiago Bernabéu.

Programul muzeului: zilnic de la 10:00 la 19:00.

22. Traseul
Pentru a finaliza această listă de locuri de văzut în Madrid, vă sugerăm să mergeți la Rastro duminică dimineața (de la 9:00 la 15:00), cea mai importantă piață în aer liber din oraș, pentru a găsi un chilipir.
Situată în jurul pârtiei Ribera de Curtidores, în această piață second-hand cu peste 400 de ani de istorie, veți găsi sute de tarabe cu tot felul de articole precum mobilier, suveniruri, cărți vechi, monede, discuri, obiecte de artizanat sau autocolante, printre altele.multe lucruri.
Pentru a face o fotografie bună, vă recomandăm să urcați pe terasa Nuevas Galerías și să fiți mereu atent la bunurile dvs., deoarece hoții de buzunare sunt obișnuiți.

Distribuie articolul: