Elevii vor sta acasă cu o săptămână mai mult decât era preconizat. Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) a recomandat prelungirea vacanței de toamnă pentru instituțiile de învățământ din localitățile unde este stabilit cod roșu de alertă epidemiologică.

„Se recomandă Ministerului Educației și Cercetării examinarea posibilității extinderii vacanței de toamnă 2021 pentru elevii din instituțiile de învățământ primar, gimnazial și liceal până la 7 noiembrie în teritoriile, în unitățile administrativ-teritoriale (UAT) de nivel întâi, UAT de nivelul al doilea: municipiile Chișinău și Bălți și UAT ale unității teritoriale autonome Găgăuzia, în care este stabilit pragul de alertă roșu”, s-a scris în hotărârea CNESP.

Actualizare:

Vacanța de toamnă a elevilor a fost prelungită cu o săptămână și va dura până în data de 7 Noiembrie. Ministerul Educației și Cercetării a ținut cont de recomandarea Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică și a prelungit vacanța de toamnă.

„Se prelungește perioada vacanței de toamnă cu 7 zile (1-7 noiembrie) pentru elevii din instituțiile de învățământ primar, gimnazial și liceal publice și private, în unitățile administrativ-teritoriale (UAT) de nivel întâi, UAT de nivelul al doilea: municipiile Chișinău și Bălți și UAT ale unității teritoriale autonome Găgăuzia, în care este stabilit pragul de alertă roșu”, se menționează în ordinul Ministerului Educației.

 

Ordinul semnat de minister:

Foto: zdg.md