Vești minunate pentru fanii Harry Potter: Warner Bros. și platforma de streaming HBO Max intenționează să lanseze un serial bazat pe universul Harry Potter. Hollywood Reporter și Variety informează publicul despre acest fapt.

Negocierile se află într-un stadiu incipient, nu au fost încheiate anumite acorduri. În acest moment, creatorii proiectului fac schimb de idei și caută scenariști. Ei au declarat presei că nu intenționează să filmeze o serie bazată pe cărțile Harry Potter sau să lanseze o continuare pe baza filmelor deja existente.

Ideea va trebui aprobată cu autoarea cărților

Extinderea universului Harry Potter și implementarea proiectului pot fi împiedicate de mai multe circumstanțe. Franciza Harry Potter are anumite restricții la capitolul drepturi: J.K. Rowling, autoarea seriei de cărți cu același nume, are dreptul la opinie în orice situație în care sunt folosite operele ei. Scriitoarea trebuie să aprobe ideea serialului, iar apoi companiile trebuie să negocieze cu corporația media NBC Universal, care deține contractul pentru difuzarea filmelor și o varietate de conținut legat de Harry Potter.

Seria de cărți Harry Potter a fost publicată în perioada 1997-2007. Pe baza romanelor au fost filmate opt ecranizări care au încasat peste 7 miliarde de dolari la box-office. Mai târziu, a fost lansată o serie de prequeluri „Fantastic Beasts and Where to Find Them”, serie în care urmează să fie lansate încă trei filme. Premiera celei de-a treia ecranizări este programată pentru 14 iulie 2022.

Sursă: glamour.ru

Distribuie articolul: