Un avion Japan Airlines a fost nevoit să se întoarcă chiar în fața aeroportului de la destinație și să zboare aproape o mie de km înapoi la Tokyo, deoarece a întârziat cu 10 minute. Avionul era programat să plece duminică de la Tokyo la ora locală 18.30 și să aterizeze la Fukuoka la ora 20.30, dar a decolat abia în jurul orei 20.00. Avioanele nu au voie să aterizeze pe aeroport după ora 22.00 din cauza problemelor legate de zgomot. Restricția este menită să limiteze zgomotul care ar putea deranja persoanele care locuiesc în apropiere.

Zborul JL331 al companiei Japan Airlines a fost întors duminică, 19 februarie, în momentul când se pregătea să aterizeze.  Ceea ce ar fi trebuit să fie un zbor de două ore s-a transformat în schimb într-un calvar de 16 ore până când pasagerii au ajuns la destinație.

Avionul s-a întors spre aeroportul Haneda din Tokyo, dar avea prea puțin combustibil pentru călătorie, așa că a trebuit să se oprească în Osaka. La sosire, pasagerii au fost cazați în hoteluri și li s-a spus să aștepte un zbor de dimineață, care a aterizat cu succes. Business Insider a confirmat cea mai mare parte a traseului prin intermediul datelor de pe site-ul de urmărire a avioanelor FlightRadar24.

Japan Airlines a declarat pentru Insider că întârzierea a fost din cauza unei schimbări de ultim moment a aeronavei și a vremii nefavorabile din acea zi din Tokyo..

Avionul, care transporta 335 de pasageri, a aterizat înapoi în Tokyo la ora 2.50, după escală, a declarat compania aeriană pentru The Asahi Shimbun.

Într-un e-mail trimis către Insider, Japan Airlines a declarat că a achitat serviciile de taxi și prețul camerei de hotel pentru toți cei aflați la bord.

Un oficial al aeroportului din Fukuoka a declarat presei că zborurile ar putea ateriza după ora 22.00 dacă întârzierea este inevitabilă, cum ar fi din cauza vremii nefavorabile, sau a traficului de pe aeroport. Dar, a spus oficialul, această întârziere nu se lua în calcul.

Distribuie articolul: