Ți se întâmplă frecvent să ți se rupă unghiile?Pentru a preveni acest lucru, iată ce ar trebui să faci!

Consumă alimente bogate în vitamine și minerale

Unghiile au nevoie de nutrimenți pentru a crește și pentru a fi puternice. Vitamina C este esențială pentru producerea de colagen. Deoarece organismul nu poate produce vitamina C, este important să consumi alimente ce conțin această vitamină. Totodată, vitaminele din complexul B sunt esențiale pentru menținerea stării de sănătate a unghiilor. Deficitul de biotină duce la unghii fragile. Include în alimentație legume cu frunze verzi, nuci, carne roșie slabă.

Evită produsele de curățare pentru uz casnic

Unghiile care sunt expuse la produsele de curățare de uz casnic se subțiază și se usucă din cauza substanțelor chimice care se găsesc în compoziția acestora. Folosește mănuși la treburile casnice și evită lacul de unghii cu acetonă.

Soluții naturale pentru unghii

Pentru a crește și pentru a fi rezistente, este vital să-ți menții unghiile hidratate. Uleiul de măsline și cel de nucă de cocos sunt cele mai bune uleiuri naturale când vine vorba de rezistența unghiilor, deoarece conțin substanțe nutritive care împiedică deteriorarea unghiilor și creștere circulației sângelui la nivelul acestora. O dată pe săptămână, scufundă-ți degetele într-un bol în care ai pus ulei de măsline și ulei de nucă de cocos. Lasă amestecul să acționeze 10 minute, după care clătește cu apă călduță.

Înainte de culcare, masează-ți unghiile și cuticulele cu cremă. Acest lucru crește fluxul de sânge, menține unghiile hidratate și le împiedică să se rupă.

O altă soluție la-ndemână este amestecul pe care-l obții din două linguri de ulei de migdale și două de ulei de nucă de cocos. Scufundă-ți degetele în acest preparat pentru 10 minute.  Acest tratament intens hidratant va face unghiile mai puternic și va stimula, de asemenea, creșterea lor.

Sursa

Distribuie articolul: