Începând din 2025, cetățenii Republicii Moldova ar putea beneficia de posibilitatea de a călători în țările Uniunii Europene cu buletinul lor de identitate. Declarația a fost făcută de directorul Agenției Servicii Publice (ASP), Mircea Eșanu. Conform acestuia, începând din luna martie a anului viitor, actele de identitate vor fi îmbunătățite.

„Sperăm din anul viitor să emitem, dar nu mai târziu de martie 2025, să venim cu un nou buletin de identitate, cartea de identitate a cetățeanului, care va corespunde întru tot cerințelor europene. Ele vor avea și un purtător de informații”, susține Mircea Eșanu, scrie radiomoldova.md.

De asemenea, conform lui Eșanu, un mare avantaj al noilor cărți de identitate este că, în timp, acestea vor fi suficiente pentru a călători inclusiv în Uniunea Europeană.

Ultima dată când Guvernul a modificat buletinele de identitate, permisele de conducere și certificatele de înmatriculare ale vehiculelor a fost în 2015. Astfel, cetățenii care și-au actualizat actele ulterior au primit modele noi de documente. Această modernizare se încadrează în cerințele standardelor și directivelor europene.