Problema cearcănelor nu este străină nimănui! Și când apar, ne simțim îngrozitor. Nu îți face griji, nu ești singurul care se lovește de această problemă. Unele dintre cele mai uimitoare celebrități din întreaga lume s-au confruntat cu această problemă la un moment dat și au fost nevoite să recurgă la machiaj și corectoare pentru a ascunde aceste cearcăne. Deoarece pielea din jurul ochilor este sensibilă, cel mai bine este să recurgeți la remedii naturale și nu la produse pe bază de chimicale pentru a trata aceste probleme. Așadar, iată o listă de remedii de casă simple și ușor de realizat:

Pliculețe de ceai rece

Una dintre cele mai eficiente și extrem de ușoare modalități de a combate aceste cearcăne este să folosești pliculețe de ceai rece. De preferință, folosiți ceai verde sau pliculețe de ceai de mușețel pentru rezultate rapide. Se crede că cofeina reziduală ajută la contractarea vaselor de sânge, ceea ce reduce fluxul de sânge, ajutând la ameliorarea cercurilor întunecate.

Cartofi rași sau castravete ras

Acesta este de departe unul dintre cele mai eficiente remedii. De asemenea, ajută la reducerea umflăturii din jurul ochilor. Vitaminele, antioxidanții și natura antiinflamatoare a acestor legume răcoritoare ajută la reducerea inflamației din jurul ochilor, contribuind și la prevenirea întunecării.

Cum să folosiți cartofii sau castraveții? Radeți niște cartofi sau castraveți cruzi și puneți bucățile pe ochi. Relaxați-vă și îndepărtați-le după 10-12 minute.

Lapte rece

Laptele rece este un demachiant natural pentru ochi și ajută, de asemenea, la calmarea pielii sensibile din jurul ochilor.
Înmuiați o minge de bumbac în lapte rece și aplicați-o pe zona ochilor. Clătiți ochii cu apă rece după 15 minute. Repetați de cel puțin trei ori pe săptămână!

Schimbă modul în care dormi

Modul în care dormim afectează și zonele din jur ale ochilor noștri. Câteva perne sub cap îl pot ridica și împiedică acumularea de lichid sub ochi, fcare-i făcea să pară umflați.

Aloe Vera

Aloe Vera este un hidratant eficient. Aplică ușor gel de Aloe Vera sub ochi și masează timp de 5-7 minute. Nu clătiți decât dacă vă simțiți lipicios și inconfortabil.

Ulei de migdale și suc de lămâie

Componenta activă a sucului de lămâie este acidul ascorbic, împreună cu alți nutrienți, ajută la reducerea retenției de apă, care poate provoca cearcănele umflate în jurul ochilor. Luați aproximativ o linguriță de ulei de migdale și câteva picături de suc de lămâie, combinați-le și aplicați-le ușor în jurul ochilor. Masați și lăsați  să se odihnească timp de 2 până la 3 minute.

Apă de trandafiri

Acesta poate fi numit cu siguranță remediul secret al bunicii! Apa de trandafiri este revigorantă, întineritoare și poate fi folosită practic pe aproape toate tipurile de piele și pentru toate problemele legate de piele.

Înmuiați pernițele de bumbac pentru ochi în apă de trandafiri și puneți-le peste pleoape. Lăsați să acționeze 10 până la 15 minute. Repetați în fiecare seară timp de o lună pentru a vedea cele mai bune rezultate.

Roșii

Roșiile sunt agenți naturali de albire. Amestecați o linguriță de suc de roșii cu o lingură de suc de lămâie și aplicați sub ambele zone ale ochilor. Lăsați să stea aproximativ 10 minute și clătiți cu apă rece. Alternativ, puteți consuma și suc de roșii amestecat cu puțin suc de lămâie și frunze de mentă pentru a scăpa de cearcănele.

Yoga și meditație

Unul dintre motivele de bază ale cercurilor întunecate este stresul, depresia și un stil de viață neregulat. Astfel, una dintre cele mai prudente moduri de a trata cercurile intunecate este sa ramai calm. Dar, deoarece stresul este o parte integrantă a vieții noastre, acest lucru nu este întotdeauna posibil. Prin urmare, este benefic să faci din Yoga și Meditație un ritual de zi cu zi.

Somn obișnuit

Probabil, unul dintre cei mai importanți factori de luat în considerare atunci când încercați să scăpați de cearcăne – să dormi suficient în mod regulat. Somnul regulat asigură că organismul (și, prin urmare, pielea) are suficient timp pentru a se odihni, repara și regenera. Acest lucru îmbunătățește tinerețea pielii, precum și sănătatea generală. Unul dintre primele lucruri care ne dezvăluie condițiile interne de sănătate este starea proastă a pielii. Somnul adecvat în mod regulat poate fi cea mai mare armă împotriva prevenirii și reducerii cearcănelor pe termen lung.

Distribuie articolul: