Din anul 2018, proiectul „Încurajarea tinerilor pentru a deveni cetățeni activi”, implementat de Irex Europe și Centrul Media pentru Tineri, oferă tinerilor din R. Moldova numeroase oportunități de învățare și implicare. Activitățile vor continua pe parcursul anului 2019 și vor avea scopul de a dezvolta abilitățile tinerilor din toate regiunile țării.

Multimedia Conector pentru Tineri Școala de vară de educație media care are scopul de a promova gândirea critică și activismul civic printre tineri. În sesiuni de mobile journalism, vlogging, social media, participanții crează produse multimedia și învață că mesajul lor poate schimba comunitatea în care trăiesc

Media Tur – Evenimentul tinerilor interesați de media și a jurnaliștilor responsabili social. În timpul Media Tururilor, participanții merg la locul problemei, fiind ghidați de specialiști în domeniu, se informează și scriu materiale pentru presa națională sau pentru platformele lor personale.

Instruirile „Educație media pentru tineri”Reprezintă o serie de exerciții interactive și un atelier media, la care participanții realizează produse din comunitatea lor. În timpul instruirilor, tinerii învață să depisteze știrile false, să recunoască manipularea pe rețelele sociale și să utilizeze aplicații ce i-ar ajuta să se informeze corect.

Atelierul media- Îi provoacă pe tineri să încerce munca reporterilor, scriind, fotografiind sau filmând subiecte despre localitatea lor. Folosind instrumente de jurnalism mobil, tinerii descoperă succesele și problemele comunității, invață să se exprime și să i-a atitudine cu privire la situațiile din jurul lor.

Discuțiile publice – Evenimente cu subiecte sensibile, organizate în sate și orașe din țară, care au scopul de a iniția discuții între tineri, adulți și reprezenți ai autorităților locale. Specialiști în domeniu ajută tinerii să  găsească răspunsuri la subiecte cum ar fi:  modul de viață sănătos al tinerilor,  egalitatea de gen, violența printre tineri, sănătatea sexual-reproductivă, personalitatea tinerilor manifestată prin diversitate etc.

Granturi mici pentru media locală – 11 instutiții media locale, din diferite regiuni ale țării,  implică tinerii în activiățile lor și împreună elaborează subiecte de interes public.

Susținerea presei regionale și dezvoltarea abilităților tinerilor pasionați de jurnalism este unul dintre obiectivele proiectului implementat de Irex Europe și Centrul Media pentru Tineri, cu susținerea Uniunii Europene.

Acest material este realizat în cadrul proiectului „Încurajarea tinerilor pentru a deveni cetățeni activi” – implementat de IREX Europe și Centrul Media pentru Tineri, cu susținerea financiară a Uniunii Europene.