Amintind parcă de victoria surorii Cristina la Vocea Italiei sau de cea a Ieromonahului Fotiy, la Vocea Rusiei, concursul de talente Vocea Ucrainei a fost câștigat tot de către o față bisericească. Preotul care i-a cucerit ireversibil pe jurați și pe spectatori cu talentul său vocal se numește Aleksandr Klimenko, are 33 de ani și 4 copii.

Aleksandr Klimenko parcă și-a prevestit victoria la Vocea Ucrainei încă de la etapa audițiilor, atunci când a cântat cu vocea sa angelică despre patrie, făcându-i să plângă pe cei prezenți în sală, dar și pe jurați, cea mai imporesionată fiind Tina Karol, pe care preotul a ales-o în calitate de mentor.

Superfinala concursului a constat din 3 etape, iar la finalul fiecăreia din ele concurenții cu cele mai puține puncte plecau, rând pe rând, din competiție. La etapa numărul II, părintele a cântat alături de antrenoarea sa – cântăreața ucraineană Tina Karol.

Părintele din Berezan (regiunea Kiev) a reușit să devină câștigătorul sezonului VII al concursului Vocea Ucrainei, primind în dar un apartment, o piesă nouă cu videoclip și posibilitatea de a-și rula timp de 3 luni piesa la un post național de radio. Câștigătorul a preferat totuși să-și păstreze doar locuința, oferindu-și premiile de creație concurentei sale – Ingret Kostenko.

Pe 18 aprilie, preotul a devenit tată pentru a patra oară. După cum zicea el însuși, anume de dragul bunăstării familiei s-a aventurat să participe în acest concurs.

Aleksandr e pasionat de muzică încă din copilărie, fiind susținut întru totul de către părinți. Fiind în clasa a II-a însă, le-a spus că va deveni preot, fapt care inițial nu i-a bucurat prea mult pe apropiați.

Foto: captură video, Гордон

Distribuie articolul: