Cântecele păsărilor, orăcăielile broaștelor sau zgomotele produse de aricii care sapă un tunel pe sub frunzele moarte. Sunt printre primele hituri difuzate de un post de radio online din Cehia lansat săptămâna trecută.

Slow Radio, care emite dintr-o pădure din sud-estul Republicii Cehe, utilizează microfoane instalate în copaci pentru a înregistra sunetele pădurii și a le difuza live, 24 de ore din 24, aflăm de pe agerpres.ro.

„Sarcina cea mai dură a fost de a găsi locul potrivit. În majoritatea locurilor în care întâlnești combinația necesară de păsări, electricitate și internet, există de obicei și civilizația: un drum, o cale ferată sau o uzină. În final, am cerut ajutorul ornitologilor pentru a găsi locul cel mai bun și ei au răspuns prezent”, a spus Vaclav Nyvlt, jurnalist al site-ului de informații ceh iDnes.cz, care s-a gândit la înființarea acestui inedit post de radio împreună cu alți trei tehnicieni.

El a refuzat totuși să dezvăluie amplasamentul exact al microfoanelor, temându-se că internauții curioși ar putea încerca să deranjeze emisiunile. Microfoanele sunt conectate prin intermediul unui cablu lung de 100 de metri la un adăpost care conține echipamentul tehnic pentru difuzare. La finalul unei săptămâni de emisie, postul nu a obținut încă profit, dar se poate lăuda cu o audiență de 1.600 de persoane la momentul de vârf al audienței, susține cofondatorul său.

 

 

Distribuie articolul: