În seara zilei de 3 mai, polițiștii de frontieră au interzis intrarea în Republica Moldova cetățenilor străini. Motivele ar fi nejustificarea scopului vizitei. Astfel, potrivit Tv8, un cetățean rus a fugit de la Aeroportul Internațional Chișinău după ce i-a fost interzisă intrarea pe teritoriul țării. 

Totuși, bărbatul a fost reținut de către grănicerii ucraineni și urmează a fi predat autorităților moldovenești pentru cercetare și calificarea acțiunilor acestuia.

Printre străinii returnați a fost și un cetățean al Federației Ruse, care a reușit să evadeze din zona sterilă a Aeroportului Internațional Chișinău.

Conform oamenilor legii, în zona sterilă activitatea de supraveghere a Poliției de Frontieră este limitată, iar intenția persoanei era de a nu se supune regulilor de returnare, căutând metode de a fugi din Aeroport.

Sursa: TV8

Trăim vremuri grele și îți aducem informații vitale oră de oră. Ajută-ne să rezistăm. Fii alături de jurnalismul de calitate și noi te vom răsplăti cu cele mai noi știri!
Donează pe Patreon ca să putem continua activitatea portalului mediatic ea.md.

Distribuie articolul: