Femeile protestează din nou sâmbătă la Minsk pentru a cere plecarea președintelui Aleksandr Lukașenko. Odată cu protestul, au început și arestările. Portalul Tut.by a publicat o serie de fotografii cu manifestantele, multe dintre ele care au ajuns să fie reținute de forțele de ordine, scrie AGORA.

Un grup de femei a scandat „președintele nostru este Sveta”, referindu-se la Svetlana Tihanovskaia, cea care l-a înfruntat în alegeri pe Lukașenko și despre care opozanții spun că este de fapt câștigătoarea scrutinului – înainte ca polița să descindă și să aresteze mai multe femei, scrie Hotnews.ro.

Astfel, poliția din Belarus a reținut deocamdată peste 10 persoane la protestul opoziției organizat în Minsk.

Imagini distribuite pe Twitter o arată pe Nina Baginskaia, de 73 de ani, care a devenit simbol al protestelor din ultimii 30 de ani, cum ține un steag alb-roșu, folosit de Republica Populară Belarus, dar care a fost înlocuit pe 7 iunie 1995.

În acest timp, mai mulți polițiști coboară dintr-o dubă, iar unul dintre ei încearcă să i-l ia, moment în care între cei doi se produce o încăierare, iar femeia țipă la propriu la reprezentantul forțelor de ordine.

Nina Baginskaia chiar intră în duba jandarmeriei după steag, unde și pare să rămână.

Protestele din Belarus durează de aproape șapte săptămâni, de la realegerea președintelui Aleksandr Lukașenko, într-un scrutin pus la îndoială de opoziție și de țările democratice.

Sursa: AGORA

Distribuie articolul: