Cercetătorii din întraga lume au încercat de-a lungul timpului să rezolve o problemă medicală mai puţin cunoscută, dar care ar putea deveni un triumf al sănătăţii: fabricarea unei pilule anticoncepţionale pentru bărbaţi.

De ce este atât de importantă? Ei bine pentru că spre deosebire de femei, care au la dispoziţie o multitudine de opţiuni când vine vorba de prevenirea unei sarcini nedorite, bărbaţii au doar două modalităţi: prezervativele, care au o rată de eşec de aproximativ 18%, şi vasectomia, o procedură chirurgicală, adesea permanentă, scrie zf.ro.

Un nou contraceptiv ar putea oferi oamenilor mai mult control asupra viitorului lor reproductiv, ar putea atenua o povară care este în mare parte suportată de femei şi va reduce categoric rata sarcinilor nedorite, care acum are un procent de 40% în întreaga lume, potrivit Institutului Guttmacher, scrie Bloomberg.

Piața contraceptivelor va depăşi 33 de miliarde dolari până în 2023, potrivit firmei de cercetare Global Market Insights, citată de publicaţia americană.

Într-un sondaj efectuat în Germania la care au participat 9.000 de persoane din 9 ţări, printre care Brazilia, Franţa, Germania, Mexic şi SUA, peste 55% dintre respondenţi au declarat că vor fi dispuşi să utilizeze o nouă formă a anticoncepţionalelor masculine.

Un studiu realizat ulterior al Universităţii Johns Hopkins a estimat că cererea ar putea atrage 44 de milioane de clienţi numai în aceste 9 ţări. Şi totuşi, marile companiile farmaceutice au abandonat în nenumărate rânduri cercetările pentru fabricarea unor astfel de produse.

Continuarea o puteți citi pe AGORA.md

Distribuie articolul: