Într-un caz extrem de insensibil, un antreprenor italian din Belluno, regiunea Veneto, a fost condamnat la patru ani și cinci luni de închisoare pentru că a mutat și a abandonat un angajat rănit la locul de muncă.

 

Muncitorul moldovean, Vitali Mardari, în vârstă de 28 de ani, a pierit după ce a fost rănit de cablul unui teleferic. Riccardo Sorarù, angajatorul său italian, l-a mutat în viață departe de locul accidentului, l-a ascuns sub lemne și crengi de copac și l-a abandonat pe marginea drumului.

Tragicul incident a avut loc în pădurile din Val delle Moneghe, în dimineața zilei de 19 noiembrie 2018, la aproximativ 600 de metri de locul unde a fost găsit ulterior corpul lui Mardari. El a fost grav rănit de un cablu de oțel în zona capului, suferind mai multe fracturi craniene.
Deși Mardari nu a decedat imediat, angajatorul italian, temându-se de consecințele legale, l-a mutat de la locul accidentului și a încercat să sugereze că a murit în urma căderii dintr-un pom. Sorarù a sunat chiar la autorități pretinzând că a găsit trupul unui bărbat necunoscut, sugerând că acesta era un tăietor de lemne care suferise o căzătură.

Alți doi muncitori care lucrau și ei la negru și care îl ajutaseră pe Sorarù au dispărut. Cu toate acestea, când echipele de salvare au ajuns la locul incidentului, Vitali Mardari murise deja. După o anchetă, adevărul a ieșit la suprafață, iar Riccardo Sorarù a fost condamnat în primă instanță și în apel. A încercat să conteste verdictul la Curtea de Casație, dar cererea sa a fost respinsă, astfel că va executa pedeapsa de patru ani și cinci luni de închisoare.

Sora victimei, Ludmila, a salutat decizia judecătorilor, considerând că a fost făcută dreptate, dar și-a exprimat durerea continuă pentru pierderea fratelui ei. Familia a primit o compensație provizorie, dar intenționează să acționeze pe cale civilă.

Distribuie articolul: