Aperitive

1. Bruschete cu avocado, usturoi și ou:

  • 1/2 avocado
  • 2 felii de pâine
  • 1 căţel de usturoi
  • 2 ouă fierte sau prăjite
  • sare
  • piper
  • zeamă de lămâie

Preparare:
Se pun ouăle la fiert sau la prăjit într-o tigaie antiaderentă și fără ulei. Apoi se curăţă avocado şi se pisează bine cu furculiţa. Se pun feliile de pâine la prăjit şi apoi se ung cu jumătate de căţel de usturoi. (Opțional) Restul se toacă şi se adaugă în pasta de avocado.

Se pune sare şi piper peste avocado şi puţină zeamă de lămâie. Se așază pasta pe pâinea prăjită, iar deasupra se pune oul şi puţină sare.

2. Hummus de cartof dulce

Ingrediente:

  • 1 cartof dulce mare
  • 1 căţel usturoi
  • 1/2 linguriţă boia dulce
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 5 linguri năut fiert
  • 1 lingură tahini (pastă de susan)
  • 1/2 lămâie
  • sare și piper

Preparare: 

Curăță cartoful dulce de coajă, taie-l cubulețe și pune-l într-o tavă cu 2 linguri de ulei, sare și piper. Amestecă bine condimentele cu cartofii și dă la cuptor la 200 de grade până cartofii se înmoaie. Pune într-un blender năutul, tahini, usturoiul și cartoful și amestecă bine până obții o pastă. Pune suc de lămâie și servește hummusul cu pită de casă.

Salate

1. Salată de paste cu roșii uscate și branză feta

Ingrediente:

  • un sfert de pungă de paşte farfalle;
  • o jumătate de piept de pui fiert sau fript (opţional);
  • o ceaşcă de cubuleţe de brânză feta;
  • câteva roşii uscate tăiate mai mic;
  • o ceapă tocată fin;
  • câteva măsline negre;
  • pătrunjel.

Pentru dressing:

  • puţin oţet balsamic;
  • 2 linguri ulei de măsline;
  • 2 linguriţe muştar Dijon;
  • sare şi piper după gust.

11curosiiuscate(1)Mod de preparare:

Pune pastele la fiert cu puţină sareAmestecă într-un vas ingredientele pentru dressing. Într-un vas mai mare amestecă pastele fierte cu pieptul de pui tăiat mai mic, ceapăroşiile uscate, pătrunjelul tocat măruntmăslinele şi brânzăAdaugă dressingul. Pune sare şi piper dacă mai este nevoie. Consumă salata simplă sau cu parmezan rasLa această salată poţi adauga şi sos pesto.

2.Orez cu năut, piept de pui și coajă rasă de lămâie

Ingrediente:

  • o conservă de năut;
  • 2-3 linguri de ulei de măsline;
  • o jumătate de piept de pui tocat mic;
  • o ceapă;
  • 3 căţei de usturoi;
  • un morcov;
  • un ardei gras tocat mărunt;
  • o linguriţă şi jumătate de coajă rasă de lămâie;
  • o linguriţă rasă de sare;
  • 2 linguri de migdale prăjite şi mărunţite, pentru ornat;
  • o legătură de pătrunjel tocat mărunt.

wwnautautorezbasm(1)
Mod de preparare:

Pune într-o tigaie de teflon uleiul şi lasă-l  se încingăAdaugă pieptul de pui tăiat finrumeneşte-l puţin, apoi ceapa şi usturoiul, cât  se înmoaieAdaugă şi ardeiul gras tocat mărunt, morcovul, 2 linguri de apă şi orezul. Amestecă-le preţ de 1-2 minute cât  se prăjească puţin orezul, după care pune 2 căni de apăcoaja rasă de lămâie şi sareaAcoperă-le şi lasă-le  fiarbă până orezul începe  se înmoaieAdaugă năutul fiert de la conservădupă ce l-ai scurs şi clătit în prealabil şi lasă ingredientele  mai fiarbă câteva minuteLa sfârşitadaugă pătrunjelul şi migdalele.

3.Salată de fasole albă cu ceapă și pătrunjel

Ingrediente:

  • o conservă de fasole albă fiartă;
  • o ceapă roşie micătocată mărunt;
  • o legătură de pătrunjel;
  • o jumătate de ardei gras roşu;
  • 2 linguri ulei măsline;
  • sare şi piper după gust;
  • sucul de la o jumătate de lămâie;
  • câteva frunze de salată verde.

Mod de preparare:

Scurge fasolea de apă, amestec-o cu pătrunjelul tocat mărunt, uleiul, sucul de lămâie, frunzele de salatăceapăsarea şi piperul. Adaugă suc de lămâie şi ulei de măsline dacă mai e nevoie. Dacă vrei  o faci mai coloratămai poţi adauga bucăţele de avocado şi feliuţe de roşii cherry.

22wwfasolealba(1)

Deserturi

  1. Budincă de chia

    Ingrediente (2 porții):

    • 100 gr. căpșuni, plus câteva căpșuni pentru decor
    • 500 ml lapte de migdale sau cocos neîndulcit (puteți folosi și lapte de vaci)
    • 150 gr. semințe chia
    • 1-2 linguri de miere
    • 1 linguriță extract de vanilie (opțional)

    Preparare:

    Căpșunile, laptele, mierea și vanilia se dau prin blender până se omogenizează ingredientele. Se adaugă semințele chia și se mixează doar câteva secunde sau până se amestecă bine. Lăsați compoziția la frigider pentru circa 30 de minute și mai mixați o dată, apoi lăsați la frigider pentru circa 6 ore sau până dimineață. Serviți budinca decorând cu bucăți de căpșuni.

2. Pastilă din fructe

Ingrediente:

  • 200 g căpşuni
  • 200 g fructe de pădure
  • 1-2 linguri zeamă de lămâie
  • 1-2 linguriţe miere

Preparare:

    1. Spelați fructele, le tăiați bucăţi şi le puneți într-un blender. Mixați până obţineți o pastă cremoasă. O altă variantă este să spălați fructele şi să le fierbeți la foc potrivit 15-20 de minute. Apa în care fierb trebuie să fie atât cât să le acopere, nu mai mult. Ulterior, le transferați într-un blender şi le mixați.
    2. Opţional, vă poate ajuta o sită pentru a strecura pasta şi pentru a-i înlătura seminţele.
    3. Turnați pasta de fructe într-o tavă de cuptor, tapetată cu hârtie de copt, şi o nivelați cu ajutorul unei spatule. Lăsați tava la o temperatură de 70 de grade Celsius, timp de trei, patru ore sau mai mult, dacă este necesar pentru ca pasta de fructe să se deshidrateze. Va fi gata când textura nu va mai fi una lipicioasă.
    4. Ulterior, lăsați tava să se răcorească, apoi cu un cuţit sau cu o foarfecă de bucătărie tăiați desertul fâşii.

Distribuie articolul: