Dumitru Bîrsanu, un instrumentist moldovean, alături de alți doi colegi de breaslă, au dat o altă viață unei celebre piese grecești – Thelo Na Me Nioseis – aflați în locații diferite. Mai mult, cei trei au filmat și un clip video, chiar pe frumoasa insulă Santorini. Dar mai multe detalii despre cum le-a venit ideea și cum au implementat-o, aflăm chiar de la Dumitru.

Din cauza situației din Republica Moldova creată de pandemia de coronavirus, Dumitru Bîrsanu, un tânăr muzician, a decis să se mute la Londra. Deși de patru luni muncește deja în Marea Britanie, pasiunea și dorul pentru muzică și instrumentele de suflat pe care le studiază de mic copil, nu-l lasă.

„Din dorința de a-mi alina dorul de muzică am decis să realizez un proiect muzical, alături de colegii mei, muzicieni din Chișinău: Vasile Bogdan și Nelu Țapes. Este vorba de un cover la o binecunoscută melodie grecească, interpretat de mine la unul dintre cele mai deosebite instrumente de suflat: DUDUKUL ARMENESC. Melodia a fost imprimată în condiții de casă, fără studiou sau alte încăperi speciale”, povestește Dumitru pentru EA.md.

Locațiile de filmare diferite

„Colegii mei au filmat acasă, în Moldova, într-o carieră de piatră, iar eu am decis să fac un efort și să merg la fratele meu, care locuiește de ani buni pe insula SANTORINI ca să filmez chiar pe meleaguri grecești această melodie. Am stat 7 zile pe insulă, dintre care 5 le-am dedicate filmărilor. Aleksandr Chaltcev este videograful cu care am colaborat și tot cu el am realizat și o sesiune de fotografii, unele dintre poze au ajuns chiar pe site-ul oficial al insulei Santorini. Pentru montare m-au ajutat și prietenii mei videografi de acasă, Viorel Marcu, Cornel Rusnac și Radu Chincev”, mai povestește tânărul muzician.

Un imbold pentru realizări și mai mari

„Sunt extrem de mulțumit și împlinit pentru această realizare și promit ca în viitor să vin cu realizări la fel de frumoase pe canalul meu de YouTube. Visul meu de a realiza proiecte muzicale solo pe plan muzical a devenit realitate și începe să prindă contur, iar asta mă face extrem de mândru și ambițios pentru ceea ce va urma”, ne promite solemn Dumitru Bîrsanu.

Nu ne rămâne decât să-i urmăm mult succes și să așteptăm noile proiecte muzicale din partea sa.