Un grup de lucru va fi responsabil de elaborarea instrucțiunilor privind redeschiderea grădinițelor. Decizia a fost luată astăzi, după o ședință de la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC), la care au participat șeful instituției, Igor Șarov, reprezentanții Primăriei Chișinău și ai Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.

„Elaborarea acestor instrucțiuni reprezintă unul dintre obiectivele de bază ale MECC. Însă decizia privind redeschiderea grădinițelor va fi analizată doar în funcție de evoluția situației epidemiologice din Republica Moldova, atunci când riscul infectării va fi diminuat. Nu putem să ne jucăm cu viața copiilor noștri. Situația excepțională în care ne aflăm adesea necesită luarea unor decizii nepopulare, însă care reies din interesul suprem al copiilor”, a declarat Igor Șarov, potrivit unui comunicat emis de MECC.

Amintim că instituțiile de învățământ din țară au fost închise începând cu data de 11 martie, din cauza pandemiei de COVID-19. Examenele de bacalaureat au fost amânate, iar universitățile au fost îndemnate să desfășoare susținerea tezelor online.

 

Distribuie articolul: