După o colecție de zile mari, prezentată cu ocazia Zilei Marii Uniri la București, designera Corina Hamureac a cucerit publicul rus și criticii de specialitate la un eveniment similar în Rusia. În perioada 24 martie – 1 aprilie 2019 la Sankt Petersburg s-a desfășurat săptămâna modei internaționale „Night 2 Day”. Colecția inspirată din creația lui Pușkin și Dostoievski a fost aplaudată minute în șir la fiecare piesă prezentată. 

Designerul moldovean Corina Hamureac a ținut cu tot dinadinsul să participe, creând o colecție inspirată din literatura rusească și care a cucerit din prima.

„Primul punct în invitația la eveniment a fost să aduc prin colecția mea un aport la procesul de educare a tinerei generații 18-22 de ani, prin vestimentația de seară. Am creat o colecție de 20 de rochii din mătase naturală, iar pe podium, fiecare model a avut drept accesoriu o carte din opera lui Dostoievski și Pușkin, în original. Unele modele au avut și operele acelorași autori, traduse în română”, ne-a povestit Corina.

Corina Hamureac, alături de modele

În orașul muzeu, în orașul țarilor ruși

„Am ținut ca toate rochiile să fie lungi, în primul rând deoarece ne aflăm în orașul muzeu, orașul țarilor, al Ecaterinei, iar altfel chiar nu vedeam colecția aceasta. Am descoperit acest oraș studiind literatura universală încă din liceu. Cred că doar Pușkin a putut transforma literatura și limba rusă în limba poeților. Cei 3 ani trăiți de marele poet în țara noastră m-a făcut să aleg și motivul colecției – floarea. Mi-am amintit astfel de toate nopțile clasei a XI-a, pe care le petreceam cu opera lui Dostoievski – în acel an am citit tot ce a scris titanul literaturii rusești”, a mai spus designera pentru EA.md.

Floarea lui Pușkin

Floarea lui Pușkin, colecție Coreli by HCV

Pentru defilare creatoarea a ales muzica sa de suflet, cea clasică. Astfel și-a obișnuit publicul, iar creațiile sale sunt grăitoare în acest sens.

„Floarea lui Pușkin” în nopțile albe ale lui Dostoievski, pe muzica lui Ceaikovski… creațiile Coreli, din mătase naturală, au dansat pe podium asemeni lebedelor albe pe lac. Mai mult decât simbolic, toate s-au întâmplat în amfiteatrul „Olimp” din Sankt Petersburg, Rusia. Fiecare model a fost aplaudat minute în șir, iar aceasta pentru mine este cea mai mare recompensă. Sunt fericită pentru cum a ieșit colecția, exact în stilul brandului nostru. Sunt de părere că moda e oglinda societății în care există. Imaginația, arta și cultura sunt piesele vestimentare ale brandului autohton Coreli by HCV”, recunoaște Corina Hamureac.

Creatoarea Coreli by HCV, Corina Hamureac

Foto: Coreli by HCV