Un copil de doar șapte ani a murit, iar altul de 10 ani a ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon emanat de la o instalație alimentată cu gaz. Cazul a avut loc în seara zilei de 13 februarie într-o gospodărie particulară din localitatea Fetița, raionul Cimișlia, scrie Agora.md

Conform primelor investigații minorii au intrat la ora 20:00 în camera de baie să se spele și brusc s-au simțit rău. Copii au fost depistați de părinți în stare inconștientă și au chemat urgent serviciul medical. Ambii minori au fost transportați la spitalul raional pentru îngrijiri medicale. Fiind în stare gravă minorul în vârstă de șapte ani a decedat la spital, iar băiatul de 10 ani este în stare satisfăcătoare și se află sub îngrijirea medicilor în secția de reanimare.

Potrivit primelor cercetări, copiii s-ar fi intoxicat cu monoxidului de carbon emanat de la coloana de gaz, instalată „improvizat” în baie. Cazul este cercetat de organele de drept.

IGSU îndeamnă oamenii să fie foarte prudenți la utilizarea instalațiilor alimentate cu gaze. Oamenii trebuie să se asigure că acestea sunt complet funcționale înainte de exploatare pentru a nu-și pune viața în pericol. În situații de risc persoanele sunt rugate să apeleze de urgență Serviciul 112.