Notați în agende! Pe 7 mai, la ora 18:00, la Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” vor răsuna opere celebre semnate de maestrul Eugen Dona. Se anunță un concert de gală „Eugen Doga. 80 de primăveri”. 

Acestea vor fi interpretate de Anastasia Lazariuc, Iurie Sadovnic, Mariana Bulicanu, Ana Cernicova, Vitalie Advahov, Ana Maria Donose (România), Formația Akord, Tania Cerga, Vasile Iovu, Virginia Sîrcu, iar artiștii vor fi susținuți de orchestra și Corul Teatrului Național de Operă și Balet. Scenografia este semnată de celebrul artist plastic Iurie Matei, artist al poporului. Și regia se promite la cel mai înalt nivel, căci regizor este artistul poporului, Alexandru Vasilache. Dirijorul Dumitru Cârciumaru și Prim Maestrul de Cor Oleg Constantinov vor asigura o atmosferă de basm în sala de spectacole. Nu ratați acest concert, ca să nu rămâneți cu gustul amar al regretului.

img-3

Foto: oficial.md

Amintim că pe 1 martie, compozitorul Eugen Doga a împlinit 80 de ani. Cu această ocazie, Poșta Moldovei a tipărit pe 10 mii de plicuri marca poștală Eugen Doga. Secretul longevității este scurt. Într-un interviu, el a declarat:

„Mă trezesc la patru dimineața…”