În timp ce lucra la album, compozitorul a rugat prietenii să evalueze rezultatele lui, fără să spună unde este muzica pe care a scris-o și unde sunt lucrările lui Mozart. Uneori fragmentele sale erau lăudate, iar melodiile lui Mozart erau criticate.

Profesorul și compozitorul britanic de muzică Timothy Jones a finalizat lucrările neterminate ale lui Mozart, scrie CBC. Jones a acordat aproximativ zece ani pentru a finaliza proiectul.

Potrivit compozitorului, ideea de a scrie finaluri la lucrări neterminate ale lui Mozart i-a venit în timp ce lucra la o carte. „Am scris o carte destul de plictisitoare despre cât de expresivă și dinamică este muzica lui Mozart. Eram curios să aflu ce aș fi putut învăța din muzica pe care nu o terminase”, mărturisește Jones.

Experimentul muzical s-a încheiat cu  lansarea unui album din șapte lucrări complementare ale lui Mozart interpretate de violonista Rachel Podger și pianistul Christopher Glynn. „Nu încerc să spun că acesta este Mozart autentic și nici nu încerc să mă compar cu el. Nu am nicio idee despre cum Mozart ar fi terminat aceste lucrări”, a explicat compozitorul.

După lansarea albumului, Jones intenționează să revină la scrierea cărții care l-a provocat la acest experiment.

Urmăriți un documentar despre acest experiment inedit.

Sursă: glamour.ru