În cinstea maestrului Eugen Doga, care va marca nobila vârstă de 85 de ani pe 1 martie 2022, va fi deschis un Centru Cultural. Este vorba despre un edificiu abandonat de la intersecția străzilor V. Alecsandri și V. Micle, care urmează a fi restaurat. Proiectul a fost prezentat de Ion Ceban, la ședința Consiliului Municipal Chișinău, din 12 octombrie.

„Un Centru Cultural în numele maestrului Eugen Doga va fi creat în centrul Capitalei. Cu acest proiect am mers astăzi în CMC pentru a cere susținerea consilierilor. Clădirea abandonată cu suprafața de 228 mp de la intersecţia str. V. Alecsandri – V. Micle, va prinde viață și va fi în gestiunea Direcției Cultură. Iniţial, va fi efectuată expertiza tehnică a clădirii, ulterior vom elabora proiectul și vom prevedea suma financiară din bugetul municipal. Vom solicita și suportul Ministerului Culturii”, anunță edilul capitalei.

Maestru Eugen Doga nu este doar o valoare a Chișinăului, nu este o valoare doar a Republicii Moldova, este o valoare universală. Este unul dintre cei mai apreciați compozitori ai sec XX. În 2022 marele compozitor Eugen Doga împlinește 85 de ani de la naştere când ne propunem să organizam și să dedicăm mai multe evenimente culturale în numele maestrului. Prim crearea Centrului Cultural „Eugen Doga” vom asigura suportul pentru tinerele talente în dezvoltarea educaţiei muzicale, estetice şi colecționarea patrimoniului de creaţie al lui Eugen Doga. Vrem ca maestrul să aibă posibilitatea să se bucure de acest spaţiu cultural fiind în viaţă”, a scris Ion Ceban, pe pagina sa de Facebook.

Distribuie articolul: