Femeile sunt deseori blamate pentru că alăptează la sân în public. Un centru comercial din Columbia vrea să oprească stigmatul, deci etichetările rușinoase. Luna trecută, manechine alăptând au fost plasate în vitrinele Bogota Centro Mayor, cel mai mare mall din Colombia. Astfel se vrea schimbarea atitudinii față de alăptatul la sân în public. 

Campania a fost lansată de asociația „Prietenii alăptatului”, o organizație care susține și apără mamele blamate sau criticate pentru îngrijirea de copil în public. Unul din scopurile asociației constă în ajutarea centrelor comerciale să creeze un spațiu sigur pentru mamele care alăptează.

capture-20170517-074200

Manechinele nu doar sporesc gradul de conștientizare a acestui proces, de alăptare la sân, dar le mai amintesc mămicilor despre drepturile lor, unul dintre care este îngrijirea de copil și alăptarea lui, chiar și în public. De când au lansat campania, prietenii alăptatului au primit doar feedback-uri pozitive. Pe Instagram, internauții au scris că e o inițiativă excelentă și un gest frumos.

Sursa: huffingtonpost.ca