Pe 11 ianuarie, la Mecavnik, în Serbia, a avut loc deschiderea oficială a Festivalului de Film și Muzică „Kustendorf”, ediția a XII-a, patronat de celebrul Emir Kusturica. Orchestra Fraților Advahov de la Chișinău a fost invitată să participe cu un întreg concert în deschiderea festivalului.

„Am fost onorați de invitația primită din partea lui Emir Kusturica, unul dintre cei mai cunoscuți regizori din lume. „Kustendorf” este unul dintre cele mai mari Festivaluri de Film și Muzică din Europa, unde printre invitații speciali au fost nume celebre, precum Jonny Deep, Monica Bellucci, Audrey Tautou, Jacques Audiard, regizorii Nikita Mikhalkov, Andrei Koncelovski și multe alte celebrități. Anul acesta, de exemplu, este a așteptat vestitul actor American Matt Dillon”, a spus Vasile Advahov.

Vasile Advahov și Emir Kusturica

„Emir Kusturica ne-a primit foarte cald și la un nivel foarte înalt. Am rămas profund impresionați de faptul că regizorul cunoștea pe dinafară aproape tot repertoriul nostru. A venit personal să ne întâlnească și a stat la toate repetițiile noastre. A rugat să nu scurtăm nimic din program, ba din contra, să mai adăugăm piese din repertoriul nostru, pe care nu planificasem să le cântăm în concert. Mare a fost bucuria noastră când am observat că publicul a început să ne aplaude frenetic și chiar să danseze. A fost un concert extraordinar și ne-am dori să avem și acasă astfel de evenimente, unde publicul dansează și trăiește emoția de pe scenă împreună cu noi!” a mai adăugat Vitalie Advahov.

Vasile și Vitalie Advahov la Festivalul Kustendorf, Serbia

Precizăm că Festivalul este unul foarte cunoscut în zona Balcanilor și a ajuns la cea de-a XII-a ediție.