Celebrul brand de cosmetice Sephora își închide în ziua de miercuri a acestei săptămâni toate magazinele din SUA, centrele de distribuție și birourile de lucru pentru un program de training privind diversitatea, adresat angajaților. Acest lucru se întâmplă după un incident rasist în care a fost implicată cântăreața SZA, într-unul dintre magazinele companiei, relatează The Guardian.

Cântăreața SZA a scris pe Twitter, în luna aprilie, că o angajată Sephora dintr-un magazin din Calabasas, în California, a chemat paza pentru a se asigura că SZA nu fură nimic din magazin. În replică, Sephora a dat un comunicat în care a declarat că profilarea rasială este inacceptabilă și că va lua măsuri.

„Am fost informați asupra unui incident în magazinul din Calabasas și, pe lângă faptul că am contactat-o direct pe SZA, încercăm să adunăm mai multe informații despre acest incident pentru a vedea care sunt pașii pe care trebuie să îi urmăm. Luăm astfel de plângeri în serios, profilarea clienților în funcție de rasă nu este tolerată la Sephora”, a transmis compania.

Înainte să devină celebră, SZA a lucrat la Sephora. „Faci parte din familia Sephora și ne angajăm să îi facem pe toți cei din comunitatea noastră să se simtă bineveniți în magazinele noastre”, a mai scris compania, citată de Digi24.

Se pare că acțiunea se va răsfrânge doar asupra SUA. Brandul nu a anunțat nimic până când despre magazinele Sephora din întreaga lume, inclusiv România.

Distribuie articolul: