În centrul Chișinăului vom avea un cartier „model”, după cum l-a numit primarul interimar Ruslan Codreanu. Este vorba de spațiul dintre străzile Alexei Șciusev, Maria Cebotari, Mihail Kogălniceanu și Sfatul Țării, care urmează a fi amenajat.

Mai exact, se prevede reabilitarea zonei pietonale și iluminarea tuturor clădirilor istorice din zonă, notează AGORA.md.

„Este un cartier frumos. Vreau să facem un cartier model, în care să avem trotuarele pavate, restabilite, bordurile restabilite, iluminat, mobilier urban. Astfel încât să începem de la centrul istoric și să ne extindem spre celelalte sectoare. Este primul proiect de așa gen prin vot municipal, la inițiativa unor consilieri municipali, să vedem cum amenajăm o zonă importantă pentru a crea confort pentru locuitorii orașului”, a declarat Ruslan Codreanu.

Valoarea proiectului este de trei milioane de lei. Responsabilii spun că urmează să instaleze felinare, să ilumineze toate trecerile de pietoni, dar și să amenajeze câteva locuri de parcare.

Sursa: AGORA

Distribuie articolul: