Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a dezvăluit un caz impresionant într-o postare pe Facebook, descris ca un dispecer de la ISU Cluj care a salvat un bebeluș înecat cu picături pentru colici.

Prin intermediul unui apel la numărul de urgență 112, marți dimineață, a fost semnalată situația unui bebeluș de 3 luni care era inconștient. Plutonierul adjutant Florin Oneț, angajat în dispeceratul integrat ISU-SAJ Cluj, a preluat cazul, încercând inițial să calmeze mătușa copilului și să obțină informațiile necesare pentru a gestiona situația critică, conform postării de pe pagina de Facebook a IGSU.

Postarea integrală a adunat aproape 800 de aprecieri și 80 de distribuiri, evidențiind modul în care Florin Oneț, tatăl unui băiețel de cinci luni, a intervenit în situația de urgență. Prin manevrele explicate, copilul a reușit să respire și să-și revină înainte de sosirea ambulanței, iar Florin Oneț a subliniat importanța cursurilor de prim-ajutor pentru a evita astfel de incidente.

– Respiră copilul?

– Da, însă foarte greu!

– Știți să aibă probleme de sănătate?

– Nu, dar tocmai ce a băut lapte și i-am dat câteva picături pentru colici. Probabil că s-a înecat!

– În regulă, vă rog să mă ascultați cu atenție până când vine ambulanța!

– Vă rog să îl țineți pe brațul dumneavoastră și cu podul celeilalte palme să îl loviți în spate, ușor, de jos în sus!

– Niciun rezultat!

– Vă rog să continuați!

În cele din urmă, manevrele explicate de colegul nostru au avut succes. Copilul a început să respire și să-și revină până la sosirea ambulanței. Prin stație s-a transmis către dispecerat și vestea mult așteptată: „Am ajuns. Copilul e bine!”

Distribuie articolul: